Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: problemy!!! potrzebna szybka pomoc

Mieszany widok

jeff
    Guest

problemy!!! potrzebna szybka pomoc

posiadam żabe tajlandzką która jada świerszcze tylko od 3 tygodni nic nie jadła co ja mam jej dać dałem jej ; rybe,indyka,kurczaka moje gg;4462550

Re: problemy!!! potrzebna szybka pomoc

z tego co wiem to płazy żywią się tylko ruszającym się pokarmem,daj jej to co jadła chętnie czyli świerszcze,możesz też spróbować poruszac jakims kawałkiem mięsa to może się skusi

A co to jest "żaba tajlandzka"??? Podaj nazwę łacińską(załącznik jest pusty).
    Płazy jedzą tylko pokarm ruchomy- podaj owady albo mysie noworodki. Nie wiem jakiej wielkości jest płaz i może u tego gatunku to normalne. Karmienie mięsem w ogóle nie ma sensu. Ale trudno powiedzieć cokolwiek, nie wiedząc o jakie zwierzę chodzi i w jakich warunkach jest trzymane.

niekoniecznie tylko to co sie rusza jak klade przed moja zaba rogata czasem martwego sweirszcza to po chwili jak wracam to go juz nie ma

dr Robert
    Guest

Nie wiem co to żaba tajlandzka, nie ma takiego gatunku . Żaby rogate i jeszcze kilka innych gatunków kojarzą czasem miejsce i ruchy wykonywane przez karmiącego przed karmieniem i na ślepo rzucają się na to co przed nimi leży. Płazy mają już taki wzrok, że nie widzą tego co pozostaje nieruchome.

Wiele żabek uczy się pobierac pokarm z pensety - wtedy mogą zjeść nawet marchewke :P - oczywiście to tylko sugestia do tego, ze zjadają wszytsko co jest w pensecie - nie karmie żab marchewką A może w Twoim terra spadła temperatura lub wilgotność i żabka przechodzi okres spoczynku??

dr Robert
    Guest

Naprawdę, nawet jeśli wilgotność i temperatura są super prawidłowe, a żabkę karmi się rybą, indykiem i kurczakiem to nie nalezy spodziewać się pozytywnego efektu. Zresztą o czym tu mówimy, to przypomina kabaret .

Z tego co ja rozumiem, żaba nie chciała świerszczy i dlatego jeff próbował z surowym mięsem. A to że nie chce jeść świerszczy moze się wiązać z jakimś okresem spoczynkowym.

jeff
    Guest

naucz sie czytać mówie ze karmie świerszczami tylko 3 tygodnie niebyło ich wiec pytałem c oge dać doktorek od siedniu boleści

jeff może trochę kultury? Nie wspominając o szacunku do starszych i bez wątpienia dużo mądrzejszych od Ciebie?
    Chciałbyś mieć wiedzę taką jak to nawałeś bezsnesu "doktorek od siedmiu boleści"

:/

Pozdrawiam
    Piotr

Uprawnienia umieszczania postów