Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Hyperolius - do właścicieli

Hyperolius - do właścicieli

Mam pytanko - co najbardzije lubią jeść Wasze żabki - mowa głównie o H.puncticulatus bo jakoś nie mgoe mojego samca nakłonić do jedzenia :/ samica je wszytsko praktycznie, ale moze znacie jakieś szczególne przysmaki??

dr Robert
    Guest

Re: Hyperolius - do właścicieli

U mnie preferowały muchy i małe ćmy.

5mm świerszcze i mole woskowe

dzięki Muchy im podchodzą Podoba mi się jak żabki rzucają się na zdobycz i zjadają ją zwisając do góry nogami na tylnych kończynach jak nietoperze

Podobnie robią moje Rz. żabie Szczególnie jeśli zdobzyc jest pokaźna wtedy tak sobie wiszą i wiszą..

Pozdrawiam, Piotr

Moje Rz. żabie też tak robią.

djtommi
    Guest

zeby nie zakladac nowego postu mam pytanko bo Hyperoliusy potrzebuje okolo 22-28 czy mozecie mi powieidzec jak utrzymac ta temperature i wilgotnosc kolo 70%(jesli sie nie myle??) w terra 60x40x70 lub 40x40x70, jesli mozecie to podajcei jakie moce i czego czy naprzyklad sama grzalka lub cos starczy?? a wlasnie i jak mozecie to podajcie temp. wody bo nie mozna tego znalesc ;/
    pozdrawiam i dziekuje z gory
    Tomek

wszystko zalęzy od tego jaką masz temperature w pokoju. Ja np. wogóle nie ogrzewam hyperoliusów. Płazy wolą miec chłodniej niż za ciepło. Zwykle temperatura pokojowa im odpowiada, ewentualnie mozesz dodać świetlówke akwariową - będzie lepszy efekt w terra, tylko pamietaj o zabezpieczeniu żeby żaby się nie mogły poarzyć. Co do wody to temperatura taka jak powietrza - nie trzeba nic podgrzewać - one i tak do wody nie włażą praktycznie.

djtommi
    Guest

pokojowa jest troszke powyzej 20 wiec jak myslisz czy cos bedzie trzeba?? jesli chodzi swietlowke to czy jak ja zastosuje nie uzywajac grzalki do wody to wilgotnosc bedzie dobra??
    pozdrawaim
    Tomek

ja utrzymuje wilgotność przez samo zraszanie. Świetlówka napewno wystarczy.

Uprawnienia umieszczania postów