-
czemu karliki nie składają nie jaj??
Moje karliki szponiaste od dłuższego czsu rechoczą a wieczorem pływają do siebie poprzyczepiane.Wie ktoś kiedy złożą skrzek i jak się choduje kijanki??
z góry dzięki za odpowiedzi
-
Re: czemu karliki nie składają nie jaj??
skrzek jest bardzo mały i nie jest skąłdany w całości ale po jednym lub kilka jajeczek poprzyczepianych do siebie. Potem to sie rozpływa i przyczepia gdzieś do roślin. Poszukaj dobrze może coś znajdziesz. Jak nie ma to mzoe jeszcze samiczki nie są gotowe albo nie masz samiczek Podniecone samce wszystkiego się łąpią Kijanki są strasznie małe i jużkiedyś byłą mowa o ich hodowli. Nie pamiętam dokąłdnie jak się to robi. Wiem że i odchów bywa kłopotliwy ze względu na małe wymiary. Woda powinna być napowietrzona i czysta. Żywi sie je podaj tartymi rozwielitkami itp.
-
Karliki, aby złożyć jaja, muszą mieć zapewniony podczas godów absolutny spokój. A kijanki strasznie trudno hodować.
-
e tam spokuó... moje skąłdąły non stop a spokoju nie miały jakiegoś wyjątkowego :/ Do tego były razem z kumakami w akwa.
-
Moje pływaja poprzyczepiane tylko wieczorem.... a pozatym są młode więc niewiem. Samiec i samica to to są napewno bo sprawdzałem kilkakrotnie:/ a gdzie zazwyczaj można znaleść ten skrzek??
Uprawnienia umieszczania postów