-
-
Re: aksolotl-kto wie, kto wie, kto powie:)
a co ile go karmisz? czestotliwosc kupki zalezy od czestotliwosci karmienia moje przewaznie robia kupke niedlugo po nakarmieniu. za;ezy to tez od tego ile jedza.
-
Karmię go co 3-4 dni, porcje dostaje dość solidne:-). A kupki jak nie było tak nie ma:-(..
-
nakarm go i obserwuj, powinien sie "przepchac" mogl tez np.polknac kamyczek, to moze opoznic wyproznienie (czasem oczywiscie moze to byc wrecz niebezpieczne, ale nie zakladam najgorszego scenariusza.
-
Po połknięciu kamyczka aksolotl mojej koleżanki...zszedł ;(((
-
-
ciesze sie ze juz dobrze ale jesli bobki sa male i czarne to wskazuje to na zaparcie - moze warto zmienic menu. czarny kolor moze tez wskazywac na obecnosc krwi w kupce-ale nie musi. moze ostatnio nakarmilas go czyms nowym i to wywolalo klopoty? trzeba sie zabawic w dietetyka
-
Właściwie od kiedy dostał serduszka drobiowe wszystko sie zaczęło....odstawiłam je szybciuko jak tylko pojawiły się kłopoty i teraz znowu zajada wołowinkę. Kupka dalej jest rzadkością ....ale przynajmniej z samopoczuciem jest juz lepiej...
-
pisalas ze aksolek obrosl tluszczykiem, to moze byc wynikiem karmienia glownie wołowiną. z dwojga zlego juz lepszy jest drob, a najlepiej-gdybys karmila go glownie rybami (kupisz kawalek ryby slodkowodnej, podzielisz na porcje i mogą lezec w zamrazarce-czasem cos innego dla urozmaicenia diety). jest to duzo bardziej naturalny pokarm.
Uprawnienia umieszczania postów