Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: faraonki dla drzewołazów

faraonki dla drzewołazów

na forum przeczytałem, że można nimi uzupełniać dietę... skąd to gówno (przepraszam za wyrażenie) wziąć?! poprostu nie mam pomysłu... wszyscy znajomi KIEDYŚ mieli... ale wytępili :P. jestem wkurzony, bo naprawdę, nie wiem skąd to wziąć... a przecież nikt mi faraonek nie sprzeda

Re: faraonki dla drzewołazów

nikt ci ich nie sprzeda, bo wszyscy co je mają ci dopłacą żebyś im to z mieszkania zabrał i żeby mieli święty spokój, radze ci nie bierz się za faraonki, później to ciężko wyplenić

właśnie wiem, że one śa natrętne, jednak dla żabków zrobię wszytko :P... nie da się ich szczelnie trzymać?

Dark Raptor
    Guest

Zgadzam się z kolesiem, nie startuj hodowli, bo potem masz przerąbane. Badziewie będzie się plenić wszędzie i wkrótce zobaczymy post pod tytułem "jak pozbyć się faraonek" w dziale "na każdy temat" lub "weterynarze"
    Te zwierzaki są zbyt małe, by można je było trzymać bezpiecznie w szczelnym pojemniku. Poszukaj jakiś innych zwierząt, choćby jakieś duże skoczogonki (chyba Arrow sprzedawał ostatnio). Te nie są takie inwazyjne, a też bardzo małe (jeśli o takie stawonogi Ci chodzi).

Radek. P.
    Guest

Możesz też założyć hodowlę mrówek (np. pospolitej carnej mrówki - Lasius niger. W lipcu pojawiają się młode królowe, które można przygarnąć).

Poszukaj w googlu pod hasłem "formikarium" (to jest pomieszczenie do hodowli mrówek). Znajdziesz na przykład informacje jak zrobić formikarium (jest łatwiejsze niż się wydaje :-) ), a także jak hodować mrówki. Są też strony, na których można kupić formikarium przez internet, ale to się strasznie nie opłaca finansowo.

radku, ja już hodują mrówki, ale żabki wielkości 1 gr nie będą w stanie zjeść nigera . jednak zapewniam cię - spróbuję

poza tym... w czym mogą przeszkadzać mrówki :/ ? moze i nie mam pojęcia o czym mówię, ale one chyba nie robią konkretnie nic złego nie?

Radek. P.
    Guest

Mój wujek miał w domu mrówki faraona. (Ale już je wytępił środkiem antykoncepcyjnym dla królowej mrówek). Mówił, że one były tak małe, że potrafiły wejść do wnętrza nawet nieprzekrojonej bułki. A jak się ją kroiło, to wybiegało z niej pełno mrówek. I robiły także wiele innych nieprzyjemnych rzeczy, których juz nie pamiętam. Pozatym nie każdy lubi mrówki.

Dark Raptor
    Guest

heh
    ale drzewołazy ponoć je lubią :P

Uprawnienia umieszczania postów