Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: WAŻNE-TRASZKA!

ziomalka_puma
    Guest

WAŻNE-TRASZKA!

Siema! Dzisiaj wyjełam z akwa moją traszke i zobaczyłam że na boku ma kropelke krwi! Wlaśnie mam ją na biurku wiec prosze o szybka dowpwiesz prosze czy moge ja wsadzić do akwa czy mam to czymś przemyć albo coś? pilne prosze niech mi ktoś pomoże!!!!! nie mam nie ctakiego w dmu iona sie rozbrukala wchodzi mi na klawiature a ja nie wiem czy moge ją wsadzić zpsowrotem ! jush nawet nie moge dokonczyc tego posta ! Prosze niech mi ktos powie co mam zrobić!

ziomalka_puma
    Guest

Re: WAŻNE-TRASZKA!

ok dalam ja do pojemnika ale nie wiem co dalej w akwa nie mam innych traszek i nie mam jush kraba wiec kto jej mogl to zrobić? mam tylko 2 rybki ale one nie maja zebów ani nic :/ wiec co ja mam zrobić przemyś to czymś? ale czym?

ziomalka_puma
    Guest

tak sie teraz o nią boje że może coś jej jest że nawet nie moge ogladać meczu ze strachu odkąd umarl moj gekon strasznie sie boje o moje zwierzaki... czy można to przenmyć wodą utlenioną czy jej sie coś stanie? prosze was o pomoc...

,,...Żebra te, ostro zakończone w momencie zagrożenia potrafią przebić skórę traszki raniąc napastnika. Jest to jedna z ciekawszych i skuteczniejszych metod obrony w świecie zwierząt..."- fragment z opisu traszki walta- prawdopodobnie uzyla wlasnie takiej metody obrony przed czyms i nie powinnas sie martwic- w okncu to naturalny odruch i nic jej byc nie powinno.

dr Robert
    Guest

Wsadzić ją szybko do wody i nigdy nie wyjmować (bo i po co ? !!!). Nie przemywać żadną wodą utlenioną !!! Ludzie, płazy mają delikatną skórę, która dodatkowo służy za organ oddychania. W przypadku użycia środków typu alkohol, woda utleniona dojdzie do potwornych oparzeń !

ziomalka_puma
    Guest

aha dzieki za odpowiedź ;] nie przemyłam niczym tego i wsadzilam ja do wody ale wyjmuje ją tylko czasami żeby zobaczyć czy wszystko ok

Uprawnienia umieszczania postów