Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: hyperolius fusciventris

Mieszany widok

hyperolius fusciventris

mam pytanie czy wie ktoś może w jakiej cenie można zakupić ową żabkę ?
    hyperolius fusciventris
    z góry dzięki

Re: hyperolius fusciventris

witam, widzialem na gieldzie rozne Hyperliousy, bylem nawet w posiadaniu flaviventris kilka lat temu, ale od dlugiego czasu nie widzialem ich na gieldzie ..., ostanio byly ale argusy (sprzedawane jako marmoratus - tak mi sie wydawalo )

hej
    a w jakiej cenie były argusy i gdzie to było??
    Jestem nimi zainteresowany...
    i czy nie wiesz, gdzie jest jakiś dokąłdny ich opis (nie temat na tym forum, bo to już czytałem ;-) )
    pozdrawiam

o biofilu wiem, tylko mnie zastanawia, jak często są one w handlu. Kupię je najwcześniej za trzy tygodnie. ale najpewniej pod koniec wakacji, a nie wiem jak często bywają w biofilu. Szykuję się już chyba od dwóch miesięcy do kupna, zrobiłem akwaterrarium, zabezpieczam w nim wszystko, kupuję powoli sprzęt, rośliny się ładnie rozrastają, ale jak mi się ich nie uda kupić, to się chyba potnę...
    dzięki za linki
    p.s.
    hodujesz je??

Sułek ma je w miare regularnie, w lodzi na giedzie nie ma ich za czesto ale da sie zalatwic prawie wszytsko

ja nie hoduje

ja mialem kika gatunkow - jakies 3-4 lata temu

a mógłbyś cos opisać, jakie miałeś warunki, jak i kiedy były aktywne, jakie duże osiągnąłeś, czy były między sobą zgodne?

witam,

mialem kilka gatunkow razem, utrzymywalem wysoka temp. bo tak w sumie powiedzial koles od ktorego go kupowalem, teraz wiem ze wystarczy 24-26 st. C, powinno byc tez suche miejsce (w sumie w przypadku kazdego plaza), bajorko dosc plytkie kilka cm., jedza wszysko co zmiesci sie im do pyszczka - duzo jedza

terra gesto obsadzone, maja jeden mankament sa aktywne noca, i musisz kupic conajmniej 10 sztuk zebyt byc moze trafic samice, lapane sa samce na glos, idzie sobie tubylec slyszy w krzakach zabe to lapie, i jak mu sie trafi gdzies obok nie grajaca to tez zapakuje (i w tym szansa na samiczke )

ja polecal bym zgecydowanie jakies arrow frogs - za 50 zl mozna juz mies Phyllobatesa vittatus, one sa aktywne w dzien, a wymagaja tych samych warunkow prawie

sa to zabki terrytorialne, wiec puki mlode wszytskie w jednym terra, a pozniej albo porodzielac wg. plci albo odprzedac albo zbudowac dosc duze terra, dlugosc conajmniej 100 cm

Uprawnienia umieszczania postów