-
hyperolius fusciventris
mam pytanie czy wie ktoś może w jakiej cenie można zakupić ową żabkę ?
hyperolius fusciventris
z góry dzięki
-
Re: hyperolius fusciventris
witam, widzialem na gieldzie rozne Hyperliousy, bylem nawet w posiadaniu flaviventris kilka lat temu, ale od dlugiego czasu nie widzialem ich na gieldzie ..., ostanio byly ale argusy (sprzedawane jako marmoratus - tak mi sie wydawalo )
-
hej
a w jakiej cenie były argusy i gdzie to było??
Jestem nimi zainteresowany...
i czy nie wiesz, gdzie jest jakiś dokąłdny ich opis (nie temat na tym forum, bo to już czytałem ;-) )
pozdrawiam
-
-
o biofilu wiem, tylko mnie zastanawia, jak często są one w handlu. Kupię je najwcześniej za trzy tygodnie. ale najpewniej pod koniec wakacji, a nie wiem jak często bywają w biofilu. Szykuję się już chyba od dwóch miesięcy do kupna, zrobiłem akwaterrarium, zabezpieczam w nim wszystko, kupuję powoli sprzęt, rośliny się ładnie rozrastają, ale jak mi się ich nie uda kupić, to się chyba potnę...
dzięki za linki
p.s.
hodujesz je??
-
Sułek ma je w miare regularnie, w lodzi na giedzie nie ma ich za czesto ale da sie zalatwic prawie wszytsko
-
-
ja mialem kika gatunkow - jakies 3-4 lata temu
-
a mógłbyś cos opisać, jakie miałeś warunki, jak i kiedy były aktywne, jakie duże osiągnąłeś, czy były między sobą zgodne?
-
witam,
mialem kilka gatunkow razem, utrzymywalem wysoka temp. bo tak w sumie powiedzial koles od ktorego go kupowalem, teraz wiem ze wystarczy 24-26 st. C, powinno byc tez suche miejsce (w sumie w przypadku kazdego plaza), bajorko dosc plytkie kilka cm., jedza wszysko co zmiesci sie im do pyszczka - duzo jedza
terra gesto obsadzone, maja jeden mankament sa aktywne noca, i musisz kupic conajmniej 10 sztuk zebyt byc moze trafic samice, lapane sa samce na glos, idzie sobie tubylec slyszy w krzakach zabe to lapie, i jak mu sie trafi gdzies obok nie grajaca to tez zapakuje (i w tym szansa na samiczke )
ja polecal bym zgecydowanie jakies arrow frogs - za 50 zl mozna juz mies Phyllobatesa vittatus, one sa aktywne w dzien, a wymagaja tych samych warunkow prawie
sa to zabki terrytorialne, wiec puki mlode wszytskie w jednym terra, a pozniej albo porodzielac wg. plci albo odprzedac albo zbudowac dosc duze terra, dlugosc conajmniej 100 cm
Uprawnienia umieszczania postów