Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Dojrzałość arlekina

Dojrzałość arlekina

W jakim wieku rzekotki żabie osiągają dojrzałość płciową i samce zaczynają "rechotać"?

Re: Dojrzałość arlekina

Nikt nie wie????

Myślę, że coś koło roku. Jak osiągną maksymalne rozmiary i przestaną rosnąć to powinny już byc dojrzałe po pierwszej "suszy". Skoro nikt inny nie odpowiada to może to chociaż coś pomoże..

Pozdrawiam, Piotr

Moje żabki same udzieliły mi odpowiedzi. Kupiłem je 14.11.2003, były tuż po metamorfozie. Kilka dni temu jedna z nich (mniejsza) zaczęła wydawać z siebie dźwięki. Narazie rechotem tego nazwać nie można, ale chyba się wyrobi. Obie mają teraz ok 6cm długości.

Oo.. gratuluje A widać wyrażnie, że to samiec? Aha i czy zagrały w normalnych warunkach czy w trakcie "mokrego" okresu?

Pozdrawiam, Piotr

Warunki mają cały czas takie same, spryskuje 2-3 razy dziennie. Basen zajmuje ponad połowe powierzchni dna. Jest w nim napowietrzacz, taki jak dla rybek. Sprawia on, że woda chlapie i w ten sposób podnosi wilgotność.
    Czy widać, że to samiec??? Ma roszke większą fałdke na szyi niz ta druga (podejrzewana o bycie samicą), ale jak podniesie głowe to nie widać , no i jest mniejszy i szczuplejszy.

Właśnie zauwązyłęm, że w profilu mamy tą samą date ich nabycia Ja też kupiłem je trochę po przeobrażeniu, jedna miała chyba 2.5 cm nawet Ciekawe czemu moje nie grają mimo,, że widać rózmnnicę wielkosci (tzn. dwie sa szczuplutkie takie jakby ), musze sie im przyjżec

Pozdrawiam, Piotr

Moje miały po 13mm, kupiłem 3, ale jedna od początku bardzo słabo jadła i niestety padła, byłe wtedy wielkości głowy pozostałych dwóch.
    Jak chcesz sie im dokładnie przyjrzeć to posadź je na szybie. U moich wtedy widać małą roznice

Uprawnienia umieszczania postów