Cześć !
Co do futrzaków ...Mam niestety złe przeżycia z moim kotem . Mam czarnego kota, który podobno boi się wody no i niestety w pierwszych dniach pożarł mi kiryska, po tym zdarzeniu położyłam na akwarium szybę ,ale kiedy zobaczyłam, że w szparę pomiędzy szkło a akwarium (2cm.) wpycha łapy, kupiłam siatkę ocynkowaną o oczkach 1,5 na 1,5cm i zadowolona sądziłam, że już mam spokój. No i co myślicie, że miałam spokój?! A figa... Wykradła mi kocica z akwarium kosiarkę.Robię w tej chwili nowe zabezpieczenie, ale dochodzę do wniosku, że na koty najlepsza była by chyba oryginalna pokrywa. Taką, jaką można kupić na duże akwarium.Z czarnego plastiku.A mam jeszcze w tym akwarium żabkę, Karlika szponiastego ona nie jest tak szybka jak rybki.Nie reaguje na ruch.To prawda, że najlepiej posługuje się węchem.Radzę, więc postarać się o dobre zabezpieczenie na akwarium z żabkami, albo nie wpuszczać kota do pomieszczenia, w którym masz płazy.Wiem, że jest to bardzo uciążliwe.Siedzi ( kocica) pod drzwiami i drze mordę żeby ją tam wpuścić i już zdarzyło mi się przez przypadek zamknąć w pokoju z,, śniadankiem". Joki