Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Przyjaciel dla aksolotla??

Przyjaciel dla aksolotla??

Witam

Chciałbym jakoś wzbogacić ekosystem w akwarium, tylko że nie wiem czym dokładnie. Problem jest natury konsumbcyjnej tz. co wrzucić aksolotlom aby te świntuchy tego nie zżarły, a tym bardziej to coś nie zżarło moich pupili...

ps. nie lubię rybek i do akwarystyki podchodzę z dużym dystansem...

ps2. Myślałem o Typhlonectes compressicauda, takie błękitne płazy beznogie, tylko że nie ma raczej możliwości kupiwnia ich w polsce, a pozatym lubią ciepłą i kwaśną wodę, tak więc wracam do punktu wyjścia...

Pomóżcie...

pozdrawiam Rewja

Re: Przyjaciel dla aksolotla??

ja nie polecam niczego, a tym bardziej nie widze nic co mogloby z nimi siedziec... sama sie kiedys nad tym zastanawialam a okazalo sie ze moje dwa nie moga nawet siedziec razem. ogolnie mowiac aksolotle sa malo towarzyskie i nie potrzebuja przyjaciol...

cytia
    Guest

Hmm skoro nie lubisz rybek.. szkoda, ja mam wlasnie rybki - takie stadko kardynalkow, sa za szybkie dla aksolkow i zawsze im umkna gdy tylko probuja klapac pyszczkiem na nie. poza tym te kardynalki dostaly jakiejs manii i namietnie zzeraja osadzajace sie glony z roslinek czy szyb a normalnego pokarmu dla rybek nawet nie chca ruszyc. pozytecznie.

witam,
    ja trzymalem z doroslymi zabami szponiastymi, salamandrami waltl'a i bylo oki ale ogolnie lepiej miec wszytsko oddzielnie, mozna wpuscic kardynalki

Pleurodeles waltl nie jest salamandrą tylko traszką

oo cos nowego zobacz sobie w systematyke

eh dokladnie jest Zebrowcem.
    Jest o tyle salamnadra ze nalezy do rodziny salamandrowatych tak jak i traszki))

tez bym chciala trzymac waltla z aksolotlem (mamm to pierwsze) ale nie wiem czy sie zdecyduje bo gdyby jednak sie nie dalo?

pozdrawiam, Agata

cytia
    Guest

hm czemu, to sobie wtedy zrobisz osobne akwa dla aksolka i tyle.

eh dobra wiesz lepiej ...

Uprawnienia umieszczania postów