Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Nowa

Re: Nowa

z brzankami to raczej ok, ale sum rekini z tego co wiem rosnie rosnei calikem spory, musisz sobei odpowiedziec na pytanei czy juz nie przejawia jakiegos agresywnego zachowania w stosunku do wspolmieszkancow. nei wiem jak twoje molinezje, ale moje byly bardzo zarloczne, wiec jesli polaczyl bys male karliki (takei jak sprzedaja ok.1,5 cm) z duzymi molinezjami (rosna do 12-15cm) to nie czy molinezje by nie probowaly ich podgryzac... musisz sie zastanowaic czy masz odpowiednio duze akwarium, gesto obsadzone roslinami, z duzą iloscią kryjowek, no i jak zachowuja sie twoje rybki.

Dzięki Serdecznie wszystkim za takie szybkie odpowiedzi!
    Chyba nie skończę na jednej żabce. Naprawdę są bardzooooo fajne .
    Nawet wtedy kiedy się ma jedną .
    A co do leczenia solą to słyszałam że nie wolno używać soli przy kiryskach!?

Przepraszam zapomniałam się podpisać Joki. Tak to byłam ja.

Moje rybki są spokojne, nigdy nie było między nimi żadnego konflitku
    a molinezje mam małe (3,góra 4 cm) brzanki ok. 2,5 cm a sum około 7cm ale to najspokojniejsza moja ryba.

Amatorek, w takim razie sprobuj, nie powinno byc klopotow jesli rybki sa male i spokojne.
    Joki: nie jestem specjalistka od kiryskow, ale wydaje mi sie ze jak kazda slodkowodna ryba nie moze przebywac zbyt dlugo w slonej wodzie, ale czasem kąpiele są niezbędne, np. w przypadku pleśniawki, ale na ten temat moze niech jeszcze ktos sie wypowie...

Hymmmmmmmm tak kiryski są słodkowodne i do leczenia rybek słodkowodnych używa się soli .Tylko podobno kiryskom takie leczenie nie wychodzi na zdrowie .Z jakiego powodu nie napisano .Dowiedziałam się tego na stronie akwarystycznej. J.

hmm, no to moze tam wiedzą lepiej pozdrawiam!

Uprawnienia umieszczania postów