Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Rzekotka żabia czym karmić

Rzekotka żabia czym karmić

Czym karmicie rzekotki żabie? Kupiłem 4 dorosłe rzekotki żabie i mam mały problem mam ciągłą hodowlę świerszczy jednek one po wrzuceniu żabką podgryzają mi rośliny często się topią w wodzie. Żabką bardzo smakują słyszałem, że mole woskowe są dobre ale nigdzie nie mogę ich dostać Jeśli ktoś ma arlekiny to proszę aby mi napisał co daje im jeść. Acha mam jeszcze pytanie ile średnio żyją arlekiny bo nigdzie nie znalazłem tej informacji

Re: Rzekotka żabia czym karmić

muchy przeobrazone we wlasnym zakresie z pinek - super zarcie

Rzeczywiście muchy są najlepsze z ty, że lepiej z białych robaków nie pinek - z białych robaków są większe. Ja głównie tym karmię moje rz. żabie. A z tego co wiem to arlekiny żyją ponad 10lat.. nie wiem dokładnie ile ale nie musisz się narazie o to martwić raczej

Ja jak się jeszcze troszkę ociepli będę moim dawał koni polne

Pozdrawiam, Piotr

przeciez muchy nic w sobie nie maja, moga byc stosowane jako jedzenie doraznie ale nie jako pokarm podstawowy ...

Arrow kto Ci tego naopowiadał ? Jesli chodzi Ci, że są "puste" po wyjściu z poczwarek to wysatrczy trochę jabłka albo mięsa, drzemu .. cokolwiek i będą "pożywniejsze". Ja stosuję często dodatkowo preparat witaminowy Reptimineral C

Pozdrawiam, Piotr

Czyli głównie nastawić się na muchy ile one takich much zjadają bo nie wiem czy mam kupować czy założyć hodowle ale pewnie będzie mocno śmierdziało takie psujące się mięsko Te mole woskowe mnie męczą myślałem jeszcze o karaczanach zielonych co o tym sądzicie??

ja nie mowie o "wzbogacaniu" much, bo w ten sposob traktuje sie wszystkie zwierzeta karmowe, ja mowie ogolnie, ze muchy sa malo wartosciowym pokarmem

co od karmienia rzekotek, hm...swierszcze owsze podgryzaja rosliny, ale jesli wzlozysz im miseczke z ich karma to ja beda jadly nie roslinki, oprcz tego karaczany, robi sie cieplo juz niedlugo koniki polne, cmy

mole woskowe - tu sprawa jest banalna, szukasz zwiazku pszczelego w swoim rejonie, gadasz znimi zeby zalatwili Ci owszczyne, odstawiasz ja na jakis czas w cieple miejsce, i masz mole

oczywiscie najlepiej bedzie stosowac wszytsko na zmiane, z preparatami mineralnymi od czasu do czasu

warto tez, swierzo przyniesionym ze sklepu, owadom karmowym dac cso wartosciowego do zjedzenia platkowy pokarm dla ryb, starta marchewke itp., mozna podac papke z iwtamin, trzeba ja podac kilka godzin przed karmieniem

no i jesli sa to dorosle rzektoki to powinny poradzic sobie z 1-2 noworodkami mysimi, jest to swietny pokarm

Uprawnienia umieszczania postów