-
rzekotki żabie...
witam
chciałbym kupić zekotki żabie ale jest problem terra...Mam akwarium dł.80 szer.40 wys. 40 cm wraz z oryginalną czarną pokrywą. Czy może to akwarium posłużyć jako terrarium ?? ile moge szt tam trzymać ?? chce kupić kilka młodych okazów, ale tam je wpuszcze jak dorosną dopiero. Jeśli kupie okazy około 2 cm to ile czasu poczebują średnio żeby dorosnąć ?? Aha można rozmnażać ze sobą spokrewnione rzekotki ?? czy stanie się coś ??
dzięki za info
-
Re: rzekotki żabie...
Absolutnie nie!!!Popierwsze rzekotki z. potrzebuja dos silnej wentylacji w ktorej w akwarium calkowice brak.Po ten gatunek jest nadrzewny i potrzebuje terrarium pionowego o wysokosci minimalnej 60 cm.
-
a gdybym go na pionowo dał ?? było by wysokie 80 cm a z przodu przykleił 20 cm od dołu szybe reszte siatki wentylacja by chyba była dobra :/
-
Wentylacja powinna byc tak zamontowana aby byla cyrkulacja powietrza
-
A gdybym przymontował z przodu do siatki wentylatorek to chyba by było ok. Sory że jestem taki natrętny ale chciałbym je chodować a nie chce rozwalać akwa na terra nie mam kasy
-
jak nie masz kasy to odpuść sobie hodowle żekotek ja w moje terra wpakowałem już 800 zł i jeszcze nie jest gotowe ma wymiaty 50/50/120 i będę w nim trzymał 4 osobniki
-
Powic co tam masz w tym terra!
Z początku oczywiście, że możesz je tam czymać. Odpowiednia wentylacja jest potrzebna temu gatunkowi tylko do rozmnażania.
-
mam wszystko łącznie z fotką mojej dziewczyny
-
Na co żabkom fotka twojej dziewczyny?
Uprawnienia umieszczania postów