Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: karliki

Mieszany widok

karliki

czy mógłbym karliki szponiaste trzymać w wodzie o temperaturze 30 stopni celcjusza??

Re: karliki

postanowiłem zaryzykować i je wpuściłem około 30 min. temu i jakoś żyją, mam zamiar jeszcze dokupić bojownika i tak oto inkubator dla jajek moich gadów przyda się do jeszcze czegoś

30stopni to stanowczo za dużo!!!!!!! do takiej temperatury wodę karlikom podwyzsza sie tylko na czas godów i rozmnazania. musisz zmniejszyc temperature. a i bojownika sobie wybij z głowy. mimo że i karliki i bojownik jedza to samo, nie powinno tej ryby się laczyc z jakimikolwiek zwierzetami. z wlasnego doswiadczenia wiem, ze zadna ryba nie jest mile widziana w karlikowym towarzystwie.

dzięki double
    w takim razie w Encyklopedii terrarystyki jest błąd, bo piszą że dla karlików temp. od 25-30 stopni

to chyba dziwne pytania bo jak she bierze za jakąś hodowle to powinno she wiedzieć przynajmniej minimum wymagane do przeżycia zwierzęcia za którego bierzesz w tym momencie odpowiedzialność - to powinni przeczytać wszyscy którzy chcą hodować "nietypowe" zwierzęta a jak nie to niech she zajmą chomikami

ale ja przeczytałem wszystkie opisy i miałem je w akwarium z dobrą temperaturą (25*c) ale że inkubator ma większą ilość wody to pomyślałem że może być im tam lepiej a w "Encyklopedii terrarystyki" pisało że odpowiednia temp. dla nich to od 25- 30 *C to uznałem że to będzie dla nich lepsze. Ale dzięki wam wiem że to nie był najlepszy pomysł

witam, nic im is enie stanie beda szybciej rosly i szybciej dojzeja ...

utrzymywanie caly czas tak wysokiej temp. moze byc jednak szkodliwe na dluzsza mete

Uprawnienia umieszczania postów