-
traszki waltla, karliki szponiaste i ...
mam akwa o wymiarach 50x30x30, to będzie 45 litrów, filtr do akwarium 60/100l. hoduję 2 traszki waltla i 4 karliki szponiaste. Co moge jeszcze im wrzucić? Co powiecie na temat jakichś małych, nie wymagających, kolorowych rybek? np:.parka gupików, albo z 6 danio pręgowanych, albo 8 kardynałków, albo ...?
-
Re: traszki waltla, karliki szponiaste i ...
wsadź tam prętnika karłowatego lub jednego samca bojownika, rybki te nie potrzebują napowietrzacza i lubią płytką wodę
-
I krokodyla dobrze byłoby tam wsadzić.
Takie akwarium jest dobre dla karlików lub małych traszek Waltla. Dla dorosłych Waltli powinno być większe, nie mówiąc już o jakichkolwiek rybach.
-
heh a pozaty bojowniki potrzebuja wyzszych temp. niz waltle (jesli chce sie aby pozostaly w wodzie)
-
ale te traszki i żabki żyją przy dnie, a rybki był pływały na górze, nie prawdaż? tam jest kupa wolnej przestrzeni, a filtr kupiłem 60/100l, wodę będę zmieniał co tydzień, powinienem się wyrobić z czystością. temat jest ciągle aktualny, chyba, że ktoś mi poda racjonalne argumenty przemawiające za - nie kupowaniem rybek.
-
a ty z tym prętnikiem karłowatym, to na serio? bo mi sie bardzo podoba. Poziom wody mam 20-22 cm. Jakbym się już zdecydował, to ile ich miałbym kupić?
-
Bzdury dziecko piszesz, bzdury. Traszki nie siedzą tylko na dnie, ale także na roślinach wodnych, które można im włożyć. Poza tym akwarium jest bardzo małe. To się nazywa męczenie zwierząt.
-
Na twoim miejscu założyłbym 2 zbiorniki - akwaterrarium dla waltli (ale nie wielkosci sloika;-) i drugi dla karlikow. Z rybek bym zrezygnowal, albo dolozyl jeszcze jedno akwarium...
Pzdr. Witek
-
Dokładnie sobie wyobraź, że mieszkasz w jednym pokoju 2x3 metry z bratem bliźniakiem, czwórką psów a nad głową latają wam papużki faliste bo tam przestrzeń jest wolna, a potem pomyśl, że to perspektywa na resztę Twojego życia.
Pozdrawiam Anita
Uprawnienia umieszczania postów