Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: dziwna traszka

Re: dziwna traszka

Co do tej traszki, to sadzę że to traszka wallta, w sklepach zoologicznych przetszymywana jest ona niemal zawsze w wodzie. Posiadam takowe traszki , i z moich popserwacji wynika że znakomicie dają sobie radę na lądzie w wodzie długo siedziec nie lubią.
    Sa dosyć ruchliwe i nawet ciekawskie na swój sposób, raz mi nawet niepostrzeżenie uciekły.

pietrek3
    Guest

ale mogę je trzymać w akwarium bez podejścia do lądu, tylko wypełnionego wodą?

Możesz je trzymać w wodzie z wysepką z kamieni. Albo na odwrót na wilgotnym podłorzu , oraz jako dodatek kryjówki z kory, mchu.

trzymalam poczatkowo mojego waltla w wodzie - sprzedawca powiedzial mi ze "to jak ryba" byl to pewnie podobny sprzedawca do tego, ktorego spotkal pietrek - tez prawie nic nie wiedzial o traszkach; od okolo pol roku trzymam ja na ladzie, poniewaz zaczela wychodzic i teraz juz w ogole nie chce w wodzie wracac . nawet w swoim mieszkanku rzadko wchodzi do pojemnika z woda, wlasciwie wcale nie wchodzi.
    lecz jesli bylaby to jednak traszka chinska to sa one bardziej wodnolubne

pozdrawiam, dega

wszystko zalezy od temperatury, gdy bedzie sie utrzymywac ponad 25 stopni salmandry(traszki ...) waltla zaczna wychodzic na lad - testowane

pietrek3
    Guest

i co?? zrobiłem wyspę z kamieni, a one nawet nie pomyślały, żeby na nią wejść... już pół roku mineło i nic

Uprawnienia umieszczania postów