-
Re: dziwna traszka
Co do tej traszki, to sadzę że to traszka wallta, w sklepach zoologicznych przetszymywana jest ona niemal zawsze w wodzie. Posiadam takowe traszki , i z moich popserwacji wynika że znakomicie dają sobie radę na lądzie w wodzie długo siedziec nie lubią.
Sa dosyć ruchliwe i nawet ciekawskie na swój sposób, raz mi nawet niepostrzeżenie uciekły.
-
ale mogę je trzymać w akwarium bez podejścia do lądu, tylko wypełnionego wodą?
-
Możesz je trzymać w wodzie z wysepką z kamieni. Albo na odwrót na wilgotnym podłorzu , oraz jako dodatek kryjówki z kory, mchu.
-
trzymalam poczatkowo mojego waltla w wodzie - sprzedawca powiedzial mi ze "to jak ryba" byl to pewnie podobny sprzedawca do tego, ktorego spotkal pietrek - tez prawie nic nie wiedzial o traszkach; od okolo pol roku trzymam ja na ladzie, poniewaz zaczela wychodzic i teraz juz w ogole nie chce w wodzie wracac . nawet w swoim mieszkanku rzadko wchodzi do pojemnika z woda, wlasciwie wcale nie wchodzi.
lecz jesli bylaby to jednak traszka chinska to sa one bardziej wodnolubne
pozdrawiam, dega
-
wszystko zalezy od temperatury, gdy bedzie sie utrzymywac ponad 25 stopni salmandry(traszki ...) waltla zaczna wychodzic na lad - testowane
-
i co?? zrobiłem wyspę z kamieni, a one nawet nie pomyślały, żeby na nią wejść... już pół roku mineło i nic
Uprawnienia umieszczania postów