-
niebieska żabka
Czy ktoś hoduje żabki w ty kolorze ? Była modrakowa ( lub granotowa ) z jaśniejszymi odcieniami miejscami. Widziałem w ZOO, ale nie pamiętam nazwy Nie znalazłem w opisach i fotkach na Forum? Dzięki za jakieś info !!!
Pozdrowienia
Damian
-
Re: niebieska żabka
szukasz niebieskich żabek ?? może się przyłączysz do poszukiwaczy białych myszek pod sklepem ?? poprostu brak mi słów!!!!!
-
Jezu, jak bym wiedział jak sie nazywa to bym nie podawał cech zewnętrznych a jak brak Ci słów to po co piszesz!
-
hm, wiem że samiec naszej rodzimej żaby moczarowej przybiera w okresie godów niebieską barwę ale tuż po kopulacji wraca ona spowrotem do barwy naturalnej dla tego gatunku czyli brązowo-szarej
-
O jeny, napisałem posta ale teraz widze, ze go nie ma. Pewnie sie nie wyslal.
Niebieska żaba .. najpopularniejszy jest chyba Dendrobates azureus. Czasami niebieską barwę przyjmują Smilisca cyanosticta lub Smilisca phaeota. Poszukaj trochę zdjęć na www.google.pl pod łacińskimi nazwami
Pozdrawiam, Piotr
-
Dzięki już patrzę!!! Poczta mi nie chodzi
Pozdrowienia D.
-
Jeszcze raz DZIĘKI chodziło o Dendrobates azureus więcej inf na stronce http://silicon-tech.pl/Terrarium/hodowla.htm
Pozdrowienia
Damian
-
Cieszę się, że pomogłem
Pozdrawiam, Piotr
-
Dendrobates azureus - Twój opis był b. dokladny :-)
Pozdrawiam.
-
Małe wyjaśnienie: żaby moczarowe ani żadne inne płazy nie kopulują. Nie mają czym, że tak powiem .
Uprawnienia umieszczania postów