-
Traszka Walta i Ryby razem
CZy można trzymać traszki razem z rybami oczywiście takiego rozmiaru żeby traszka ich nie zjadła???
-
Re: Traszka Walta i Ryby razem
Moim zdaniem, nie ma przeciwskazan. U mnie sie sprawdzilo - wprawdzie tylko jedna traszka, ale nie zjadla zadnej ryby, nawet malej, ktora teoretycznie moglaby. A przynajmniej ja o tym nie wiem
-
-
Proponuję hodowlę traszki np. ze szczupakami. Na pewno będzie to zgodna rodzinka .
Warto może zastanowić się o jakie ryby chodzi, w jakim akwarium, w jakiej liczbie byłyby te ryby. To, że coś się nie pozjada nawzajem to chyba dość marny argument za trzymaniem ich razem. Ludzie też się nie zjadają w więzieniach, a czy ktoś miałby ochotę spędzić tam choćby miesiąc ?
-
W takim razie uscisle: trzymalam waltla ze spora gromadka gurami marmurkowych w roznym wieku, od dwumiesiecznych do podstarzalych (+kirys i glonojad). Nie przydarzylo mi sie widziec nawet proby ataku ze strony traszki, w zadnej porze dnia. Nie zjadla nawet kiryska ktory nieustannie usilowal wpakowac jej sie do pyska. Oczywiscie zgadzam sie z opinia Czeska, ze decyzja o trzymaniu razem zwierzat powinna byc dobrze przemyslana. Pozdrawiam,
dega
-
Tylko czy traszka nie jest zmęczona ciągłym odpędzaniem się od ryb. Chyba tych ryb nie powinno być zbyt dużo.
-
Akwarium 80 l - ilos ryb byla zmienna (czesto sie rozmnazaja), ale nawet jesli bylo ich sporo, nie zwracaly najmniejszej uwagi na waltla. Mysle ze wkrotce znow wloze traszke do tego akwarium.
pozdrawiam, dega
-
Uprawnienia umieszczania postów