Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: cośo traszkach

Re: cośo traszkach

zobacz opis traszki chinskiej na www.terrarystyka.com.pl
    Pozadrawiam
    Mark0wy

oki a co myslicie o takim terra? pomysl dobry czy lepiej zrobic zwykle akwarium z mala czescia ladowa?

Macik
    Guest

miałem kiedys trachke chinska i miałem takie terra jak tu na rysunku ale chyab nieczuła sie dobrze wiec postanowiłem zrobic tak ze woda i uzypałem piasek a na piasek dałem jakis domek wtedy była aktywna pływała wychodziła i na zmiane wiec niewiem jak bedze z twoja ale moja przynajmniej niecuzła sie w takim akwaterrrarium

Przeczytaj ops na terrarystyka.com.pl
    Male traszki zyja na ladzie, ale dorosle zwierzeta, to wlasciwie zwirzeta wodne.
    Pomyls jest dobry, i mysle ze bedzie fajnie wygladac.
    Poza tym mozesz polaczyc traszki z kumakami (bombina orientalis), one z kolei przebywaja raczej na ladzie.
    Pozdrawiam
    Mark0wy

martwie sie tylko ze moga miec problem z wylazeniem po korzeniu. z kumakami to super pomysl, myslalem wlasnie nad tym zeby w czesci ladowej zylo cos jeszcze. tylko czy nie bedzie im ciasno. ostatecznie zdecydowalem na wymiar akwa 35x60 dno i wysokosc 50 (30 czesc wodna a 20 ladowa) ile w takim razie kumakow? tez parka (nie napisalem ale traszek chce parke). i jeszcze jedno. chcialem dokupic do akwa gotowa pokrywe z oswietleniem taka jakie sprzedaja w zoologikach tylko boje sie ze moze zbyt grzac. nie dosc ze temp wody podskoczy to w czesci ladowej (20 cm odleglosci od lampy) moze panowac nieznosny upal.
    ps. opis na terrarystyka.com.pl czytalem juz kilkakrotnie

Czesc, nie ma problemu zeby tempo czesci ladowej byla wyzsza, nawet jest to wskazane
    Wazne aby czesc wodna nie nagrzewala sie zbytnio.
    Kumaki preferuje temp 22-27
    Traszki 15-20(22)
    Zabkek moze byc male stadko 3-4 sztuki
    Mark0wy

Macik
    Guest

kurna grzechoo ja kiedys hodowałem traszki i mi zdechły powiedzałem sobie KONIEC ale jak tu tak piszesz chyba se kupie powiedz po ile teraz stoja chińskie młoda traszka chińska ile kosztuje reszte hodowli znamdzienki grzechoo ze przywruciłes moja chec do traszek

grzechoo skad jestes?

ciesze sie. w wawie traszki sa od 8 do 20 pln. nadal nie wiem czy traszki nie beda mialy problemu z wylazenie po korzeniu. ewentualnie moglbym zrobic jakis podest ale to nie bedzie to samo :-(

Nie beda mialy, w naturze nie ma podestow
    Poza tym one naprawde preferuja wode
    Pozdrawiam
    Mark0wy

Macik
    Guest

bede hodował traszk ichinskie tylko nieiwme gdzie je nabyc???

Uprawnienia umieszczania postów