-
karliki i ryby
Czy karliki szponiaste można hodować wspólnie z welonami (welony po kilka cm, nie zbyt duże)? Nie bede miał problemów ze zjadaniem przez welony, żabek?
-
Re: karliki i ryby
nie, karliki będą żyć z nimi w pokoju ale to będzie dla obu stron męczarnia, bowiem welony są zimnowodne a karliki lubią wodę tropikalną, i jeśli podgrzejesz to welonom będzie źle, a jeśli oziębisz to karliki będą chorować. Dlatego lepiej je oddzielić.
-
jak juz wspomnial moj poprzenik po pierwsze temperatura, po drugie welony jak ursna to zjedza zabki pomysl o innych rybkach moze byc cos z kasaczowatych
-
Szkoda... kupuje welony do mojej kuli (15 L) i chciałem przełożyc tam moe karliki. Co do temperatury to i tak welony bedą miały wyższa niż dopuszczalna ze względu na żarówkę, która podgrzewa wodę o kilka stopni... :/
-
Aaaa czy w akwarium ogólnym ? Są tam mieczyki, bocje, skalary (!), neony, kosiareczki? Bałbym się jedynie czy skalary im nic nie zrobią... :/
-
Proszę o odpowiedz. NIe wiem czy przełożyc te żaby czy nie :/
-
spoko, jeśli skalary nie są zbyt duże (wysokość żagla powyżej 7-8cm) to nie są groźne.
PS-kule to najgorsze z możliwych akwariów, lepiej daj coś kwadratowego.
-
Znam się na akwarystyce i wiem, że wszędzie piszą iż kule to najgorsze akwa. Jednak z mojego doświadczenia wynika, ze da się w nich hodować chociaz część gatunków ryb (najładniej jednak wyglądaja welony)!!! U mnie wszystko żyje i ma się zdrowo! Mam filtr gąbkowy zasilany brzęczykiem oraz, kiedy hodowałem brzanki, była grzalka i termostat. Jest też oczywiście oświetlenie. Kule to dobre rozwiąznie na akwa ale tylko jak ktoś naprawdę zna się na akwarystyce.
PS. Oprócz tego posiadam jeszcze "cos" kwadratowego hehe
-
Aha no i dzieki za odpowiedz... musze tylko sprawdzić ile maja te moje skalary wielkości .
-
hm..znawca akwarystyki wow .... taki z Cibie akwarysta a meczysz ryby w kuli eh ogromna jest ma 15 l ile wpuscisz welonow 2-3 tam jest miejsce conajwyzej na jednego ... no ale Ty wiesz lepiej ...;P
>>Kule to dobre rozwiąznie na akwa ale tylko jak ktoś naprawdę zna się na akwarystyce.
hehehheheheheheheheheheheheheheheheheheheheheheheh ehehehehehehehehehehehehhehehehehehehehehehehehehe hehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
Uprawnienia umieszczania postów