-
Re: Proszę coś więcej o termitówkach indyjskich.
jak juz wszyscy chyba wiedza dorwalem samice do mojego samca termitowki. bede sie staral rozmnozyc te interesujace plazy, dr robert napewno zajrze do tych biblotek gdyz mieszkam niedaleko
jak rozmnoze bede sie stral podzielic swoimi spoztrzeniami. Na razie moge powiedziec ze moj samiec od 2 lat ( tyle ma) zawsze siedzi w kokosie zagrzebany i wychodzi dopiero jak sie zrobi ciemno na zerowanie i gody- co jest calkiem normalne w przypdaku tego gatunku, lecz samice ktora kupilem w sklepie kakadu we wrocławiu ( sam jestem z tarnowa), nie zagrzebuje sie, mysle, wiem ze byla trzymana w trudnych warunkach, czyli nie miala gdzie sie zagrzebac
i teraz nawet nie pamieta jak sie to robi. zagrzebuje sie do polowy i caly czas tak siedzi, chodzi po terrarium, a nawet przyjmuje pokarm co o ile sie nie myle nie ejst normalne w ich przypdaku. ale sie nie martwie i mysle ze ja od tego odzwyczaje
dodoam jeszcze ze moj samiec ryczy najdonoslniej w okresie godowym lecz w ciagu paru ostatnich miesciacach tez mnie pare razy obudzil
, jeszcze nie wiem co bedzie sie dzialo w okresie godowym jak je przezimuje- mam nadzieje ze wytrzyam ryk samca gdy poczuje feromony samicy. i samica i samiec maja po 8 cm
wiec mysle ze sa juz dorosle lecz samiec caly czas zrzuca wyloinke, samice ma od 2 dni 
Oto moje spostrzezenia.
Mysle ze za pare miesiecy bede mial ich mnostwo wiec jesli twoj kolega chce, to moge mu napisac mala roprawke na ten temat.
POZDRAWIAM ADEMAR
Uprawnienia umieszczania postów