-
Re: Zraszacz u czwerwonolicego?
no racja... sorry za przeoczenie
-
Z rozmnażaniem czerwonolicych nie ma problemu, ale musza mieć zimowanie. To właściwie jedyny warunek.
-
choc podobno czasem z tym zimowaniem jest problem...niektore nie chca zimować...
Czy to możliwe?
-
hmm racja moje zadko zimuja, wrecz nie mozna nazwac tego zimowanie bo nieraz jak dam je na podłoge to sie chowaja w gazety na dwa tygodnie i spia. ale w tym roku ida obowiazkowo spac
ps: jak wyglada jeszcze sprawa rejestracji? jezeli bede mial małe żółwei to moge je oddac bez papierow do sklepu?
-
1.Po co ty je wyjmujesz?
2.Na czerwonolice nie trzeba papierów podobno...nie zauważyłam Ich też na załączniku CITES (ale mogę się mylić).
3.Wątpię,żeby w po pierwszym złożeniu jaja były zalężone.Zresztą samicy trzeba przygotować odpowiednią mieszankę, w której mogłaby zniesc te jaja.
-
1; hmm sam nie wiemm jakos tak prosza to wyjme choc ostatnio to maja duze akwa to nie wyjmuje
2;ale Pan Jojek je rejestrował wiec teraz niewiem / moze jakis wachowiec sie wypowie.
3; nic nie odpowiem bo sam sie nieznam na tyle.
-
Niestety czas na rejestrację bez papierów minął. Nas obowiązują przepisy UE, a CITES mniej. W przepisach UE czerwonolicy jest w załaczniku B, czyli podlega rejestracji. Szczegóły znajdziesz w podforum na temat rejestracji.
Jakieś przedziwne obyczaje wprowdzasz w hodowli żółwi. jakie wyjmowanie ? Po co? Dwa tygodnie w gazetach ? To jakiś horror. To są żółwie związane z wodą !!! Nie powinny być w takich warunkach, nie dziwoę się teraz, że nie mają ochroty na rozmnażanie. Zimowanie przebiega w wodzie, w akwaterrarium gdzie stale przebywają i polega na 2-miesięcznym obniżeniu temperatury.
-
wyjmowanie nie ma sensu...tylko je stresuje.(no chyba,ze na mycie akwa)
z Cites to ja juz sama nie wiem...
-
chyba sie sugrowałem na starych ksiazka tam pisało zmiejszyc dawke jedzenia a po jakims czasie przezimowac a kartonie z gazetami ehh moj błąd.
-
No to juz wiadomo co z papierami...ale podobno czasami przechodza takie akcje...jak probowanie rejestrowania "znaleznych" zolwi.
A jak wiadomo...w okresie wakacji zwierzatek na "ulicach" co raz wiecej.
Uprawnienia umieszczania postów