Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: czy to są mięsne?

czy to są mięsne?

mam małe pytanko. Czy pokarmy tj.: Biorept W i Raffy P są pokarmami mięsnymi i czy można je zaliczyć do miesnych? wiem ze kocią karmę też mozna dawać żółwiom (wyczytałam tak w pewnej książce o żółwiach) czy ona też sie zalicza? proszę o szybkie odpowiedzi

Re: czy to są mięsne?

Kocia karme?!!?W ktorej ksiazce tak przeczytalas?A co do Bioreptu W i Raffy P to nie wiem bo nie uzywam karmie zolwia tylko naturalnymi rzeczami tzn.dostaje pokarm z mojego akwa karmowego czyli roznego rodzaju rosliny akwarystyczne, gupiki, mieczyki, slimaki czasem rzuce mu dzdzownice albo jakiegos owada.

Sklad karmy masz na opakowaniu.
    Ja stosuje te granulaty na przemian z naturalna karma roslinna i miesna (gubiki i filety z ryb).

MataManX
    Guest

Nie stosował bym w ogóle gotowych karm. Karma kocia to takie samo niszczenie zrdrowia żółwia jak gammarus czy mięso ssaków i drób!!!

Jak widać stare mity żywieniowe jeszcze krążą po swiecie... zgadzam się z MMX pisaliśmy już o tym, kocia karma tylko dla kotów lub psów!

Gammarus nie jest dla żółwi szkodliwy, jedynie monodieta gammarusowa, ale tak samom jak każda inna. O pokarmach gotowych było tu:
    http://www.terrarium.com.pl/forum/re...417#reply_8449

lub ewentualnie tchorzofretek

A dla węży?

No bo skoro węże jedzą myszy.... i koty jedzą myszy..... :-)

P.

Nie czepiajcie sie "madzik", bo faktycznie w kilku ksiazkach jest mowa o tym kocim pokarmie, podobnie jak i o innnych bzdurach. Wystarczy napisac, ze to przestarzale poglady, z czasow gdy autorzy ksiazek wychodzili z zalozenia, ze "skoro zolw to je, to pewnie dla niego dobre".

No tak teraz już wiem że kocia karma nie jest dla żółwi ale moje pytanie było inne. Chodziło mi o to czy te pokarmy które podałam czy zaliczają się do mięsnych!!

Uprawnienia umieszczania postów