-
ła! Gryzie!!!
Czemu ten głupek mnie gryzie? Mój żół Flopsik ( Mój nick pochodzi od jego imienia ) poluje na domowników!!! Nie można podejść bo atakuje palce! odbiło mu?
-
Re: ła! Gryzie!!!
Bo taka jego natura?
Nie wiem czemu ma sluzyc ten post...
-
Co zrobić żeby nie łapał! Z niego robi się terrorysta!!!
-
mój ma to samo! atakuje skarpetki i gołe stopy. jakiś narwany jest! a twój to samiec? bo mój tak.może dlatego. i psa ciągle goni i gryzie.
-
Każdy będzie gryzł i zawsze jak bedzie cię postrzegał jako zagrożenie albo pokarm. tego nie zmienisz. chyba że po latach nie będzie reagował np. mój nie graguje jak coś robie u niego w akwarium i nie atakuje.
-
Zależy w jakiej sytuacji gryzie. W terrarium kojarzy zbliżającą się rękę z pokarmem. Wzięty do ręki panicznie się boi i broni się, tak samo na spacerze po dywanie, który dla żólwi ozdobnych jest raczej stresem, niż przyjemnością.
-
a 15cm ozdobny zolwik (taki jak moj) mocno moze ugryzc? bo brany do rąk i wycierany probuje ale jak narazie bezskutecznie
-
moze...zalezy jeszcze gdzie ugryzie... mnie ostatnio zolwiczka do krwi ugryzla
-
mój też gryzie i jest samcem (szczególnie stopy i palce!!) a dzieje sie tak poniewaz zolwie sa dalekowidzami i z bliska widza bardzo slabo. skóra ma kolor jakby żółtawy (a z resztą sami wiecie) i poprostu myślą ze to jedzenie!! ( jedzenie dla wodnych ma podobny kolor ) nie wiem jak temu zapobiec, moze wiecej jedzenia? a ten Twój żółw to jaki to gatunek?
-
a myslalem ze to krotkowidze.
Uprawnienia umieszczania postów