-
Re: ła! Gryzie!!!
mnie ostatnio ugryzł mój kochany samczyk(ma ok.14 cm) ale jakoś lekko bo tylko taki odcisk w kształcie trójkąta zostal
-
mnie ugryzla tak pechowo,ze udalo jej sie oderwa kawalek skory, a pania weterynarz tak,ze tamta prawie zemdlala.
-
-
Po co tulić i głaskać żólwie??
-
Tu są stada 12 latków co nie wiedzą że żólwie się nie nadają do takich rzeczy. Nawet chomika bymim nie dał
-
Z tego co widze dla większości posiadających żółwia jest on maskotką !!!!
Która służy do: przytulania, głaskania, wyciągania z terrarium/akwaterrarium, pysznej zabawy z domownikami i innymi zwierzętami. Czyli wszystko to co robią na wolności... :/ Gratuluje pupilka...
Taka jest ich natura że gryzły, gryzą i gryźć będą zawsze !!!! Tego się nie zmieni to jest ich naturalny odruch, a nie jakaś patologia...
-
ja swoja gadzinke oduczylem gryzienia... wczesniej nie moglem wystawic palca nawt nad tafle wody - myslala ze ja karmie... a teraz wkladam reke, ona plywa obok i nic...
lekcje polegaly na wkladaniu na przemian reki do wody z pokarmem i jak reka byla z pokarmem gadzina jadla az milo a jak byl sam palec to probowala palca zjesc za co dostawala malego szturchanca w nos (delkikatne pchniecie, nic brutalnego) teraz jest wszystko ok, jak wkladam palca plynie patrzy ze sam palec i nic tylko plywa obok i sporadycznie probuje ugryzc...
-
Zastanawiem się jak może ugryść w nogę? Czy Wy je trzymacie na dywanie?:/ Niech siedzą w akwa a nie wyciągacie je! Moje siedzą w akwa i jakoś nie gryzą. No nie dziwie się że gryzą skoro wyciągacie je na męczarnie po dywanie;/ Mam pytanie jak gryzą Was po nogach? Z terra? Gratuluje pomysłów Raz mnie żółw ugryzł przypadkowo przy karmieniu gdy dawałam mu jeść i złapał z ręki. Ale to było niechcący, moje żółwie nie mają powodów do gryzienia...
-
moje zolwie, podczas opalania sie na wysepce, chetnie wysuwaja glowy do przodu, zeby je... glaskac po szyi od dolu (oczywiście ciepłym palcem).
-
Czego to ludzie sobie nie wmówią. ONE NIE CHCĄ BYĆ GŁASKANE! GŁOWE TAK DALEKO WYSUWAJĄ ŻEBY ŁAPAĆ CIEPŁO WIĘKSZĄ POWIERZCHNIĄ A NIE PO TO ŻEBY PRZYLAZŁ JAKIŚ KOLEŚ I JE SMYRAŁ PALCEM PO GARDLE !!!
Uprawnienia umieszczania postów