Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: hieroglif...

Re: hieroglif...

Współczuje ci Szkoda żółwia

Re: FINITO...

Leepa i dobrze że się nie zniechęcasz... też miałam chorego czerwonolicka ale gdy zdechł rzuciłam terrarystykę w kąt. [ ' ] Wyrazy współczucia po stracie żółwia. Też to przeszłam... Powodzenia w przyszłej hodowli

Pewnie, że nie ma się co zniechęcać ale przed zakupem poszerz swoją wiedzę. Odpowiedzi na setki pytań jakie zadawałaś na forum poznaj wcześniej.
    Nie wierz w każdą bzdurę jaka ktoś napisze, nie przyjmuj bezktytycznie opisów producentów artykułów dla zwierząt.
    Żółwie są stosunkowo proste w hodowli.

Pewnie, że mógł być chory od początku albo uszkodzony w transporcie. Możliwe też,że sama przyczyniłaś się do jego zejścia - nie bardzo przekonuje mnie dieta jaką stosowałaś nie mówiąc już o możliwości zatrucia zwierzaka jakimś świństwem wlewanym do wody lub przedawkowanym w inny sposób.

Możesz jeszcze wysłać go na sekcję, jemu już nie zaszkodzi a może pomóc następnemu.

P.

P.S. szkoda, że mój post:
    http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=13000&t=12829
    potraktowałaś tylko i wyłącznie jako złośliwość.

robienie zdjęcia martwemu żółwiowi nie uważam za stosowne

taa... "Elvis is king the king..." :P

no raczej niezbyt stosowne by było fotografować mojego zmarłego przyjaciela...

no on to miał ciężko był:
    -młody
    -wrażliwy gatunek
    -i prawdopodobnie z hodowli wsobnej bo miał jedną tarczkę na karapaksie wogóle nie potrzebną i jakoś dziwnie usytułowaną

nie potraktowałam go jako złośliwość, szanuję zdanie każdego bo wiem że na forum niektórzy mogą się mylić i tak naprawdę nie wiemy kto ma rację, ale ja robiłam to co uznałam za słuszne, możliwe że coś tam zaszkodziło, że zrobiłam jakiś błąd ale wątpię aby zmarł z mojego powodu, widziałam jego okropne warunki w zoologiku, już wtedy był chory i to ciężko, kupiłam go tylko po to żeby dać mu szansę, sprzedawcy nawet nie wiedzieli co to za żółw...

Odpowiedzi na pewne pytania nie są oczywiste, każdy mówi co innego i w dzisiejszych czasach musimy często "strzelać", ale za parę lat będziemy wiedzieć więcej...

Kupując każde zwierzę najpierw dowiaduje się o nim wszystkiego co powinnam wiedzieć. Czytam książki, rozmawiam, zaglądam do netu, ale nigdy nie wiemy wszystkiego, a czasem nawet kiedy wiemy to wolimy się upewnić, a po to jest właśnie to forum...

Nigdy nie można bezgranicznie ufać człowiekowi ani etykiecie, ponieważ mimo iż nie robią tego specjalnie same przekazują nam złą prawdę, trzeba umieć wybierać i nie wiemy czy podejmujemy tą dobrą decyzję bo jeszcze nie wiemy tyle o gadach...

Re: hieroglif...

Dziękuję wam wszystkim za ciepłe słowa oraz za odpowiadanie na moje posty, mam nadzięję że nadal będziemy wymieniać się doświadczeniami i wiedzą... a ja... no cóż... już zaczynam hodować rośliny dla kolejnego mieszkańca akwaterrarium... będzie dobrze...

Muszę jeszcze trochę ochłonąć po stracie Elvisa ale zastanawiam się już nad gatunkiem kolejnego żółwia aby odpowiednio wcześniej zgromadzić o nim informacje... zastanawiam się nad malowanym, pseudemys nelsoni oraz hieroglifem...może ewentualnie przygarnę niezadużego czerwonolicka....

a na sekcję go nie wyślę, choć przydałoby się...ale żółwia znalazłam matrwego późnym wieczorem więc rodzice chcieli się go jak najszybciej pozbyć...miał pogrzeb jak marynarz...w stawku :P

Uprawnienia umieszczania postów