Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: dlaczego?

Mieszany widok

_ona_
    Guest

dlaczego?

dlaczego jak spojrze na dział "oddam" strasznie sporo osob pozbywa sie zolwi czerwonolicych??
    a tak wogole mam pytanie jakie kamyki kładziecie na dno akwaterrarium?? i jakie mieso mu podajecie? chyba nie surowe? pytam sie bo za kilka tygodni bede miala zolwia i wszystko powoli przygotowuje. Mogą byc w terrarium kamienie takie z lasu (oczywiscie wygotowane ipt..) badz konary?
    tylko nie piszcie ze zołw to nie zabawka bo hodowałam zolwie ale stepowe nie czerwonolice :P pozdrawiam =]

MaueR
    Guest

Re: dlaczego?

Jest ich tak duzo poniewaz:
    1.Ludzie kupuja malego zolwika a on rosnie
    2.nie wszyscy maja czas sie nimi opiekowac jak urosną (woda itp.)
    2.a Zwaz na to ze oddajacy najczesciej wyjezdrzaja z kraju albo przeprowadzka.

Podawaj Mieso surowe chude , ale musi byc pokarm rozmaity tzn: nie bedzesz tylko dawac miesa ,tylko mieso czasem zieleniki , zaleznie od wielkosci robactwa z jeziora czy stawu.

W normalnej diecie mięso to ryby, skorupiaki, mięczaki itd. wszystko surowe, całe, żywe lub martwe może być mrożone lub suszone. Żadnej wołowiny, wieprzowiny czy drobiu!

lejla
    Guest

starsze żółwie często lubią owoce możesz popróbować , moje np. uwielbiały banany :P oczywiście oprócz tego mięso i nie zapomnij o witaminach !

Uprawnienia umieszczania postów