-
wyłącznik czasowy
co sądzicie o zastosowaniu wyłącznika czasowego w terra dla kędziora 25/40/25 załączającego żarówkę czerwoną 15 watt na przykład co 15 minut na 15 minut. w tej chwili gdy grzeje mam około 28 stopni i wilgotność ok 60 %. czy nie będzie za dużych skoków temperatury/wilgotności ??
-
Re: wyłącznik czasowy
Ja sie nie znam za bardzo na wylacznikach, ale czy nie lepiej kupic mniejsza zarowke??
-
zanim coś napisze sz następnym razem to przevczytaj dokładnie co napisałem albo napisz mi gdzie kupić czerwoną zarówkę np 10 Watt bo mam 15 Watt :P
-
Czerwona zarowke 10W mozna kupic np. w Castoramie oraz prawie w kazdym sklepie z oswietlleniem. Pozatym wydaje mi sie ze nie oplaca sie kupowac wlaczonika czasowaego, bo przy takiej intensywnosci wlazcania i wylaczania to on dlugo nie pociagnie, no chyba ze kupiesz jakis porzadny, ale to raczej sie nie oplaca, bo taniej wyjdzie kupic kabel grzewczy i RT-2, i wtedy nie bedziesz potrzebowal zarowki, no chyba ze bedziesz chcial obserwowac pajaka w nocy to kupisz sobie czewrona nie dajaca ciepla.
-
ja dalej twierdze że 10 W to nie typowa żarówka
-
eee a co to jest RT-2?
-
RT-2 >> Regulator temperatury
-
A po cholerę 10 W? Przecież może byc 15 W i ptasznik nie bedzie miał za ciepło. A jeśli chodzi o żarówki czerwone tego typu to chyba będzie ciężko, najwyżej kup NIGHT-GLO dla gekonów, też będzie dobra.
-
a ten termoregulator dobrze działa? kiedyś używałem i sie "zawieszał", albo ciągle był włączony albo nie, są jakieś takie specjalne do terrarium?
-
są są, kiedyś miałem taki regulator zamontowany na kablu grzewczwym i wszystko było OK dopóki kabel się nei spalił. a jezeli chodzi o wyłaczniki to ja takiego używam, podłączony mam do niego przełużacz a do przełduzacza lampki i grzeje sięwsystko OK.
Uprawnienia umieszczania postów