Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: robaczki w akwa

robaczki w akwa

wiem, ze nie na temat, ale tu otrzymam najpredzej odpowiedz to wiem
    czytalam na portalach akwa o malenkich bialych "robaczkach", ktore moga zyc w akwa, ale nie jestem specem, wiec nie wiem czy te ktore dzis zauwazylam w moim akwa "karmowym" sa pozyteczne czy nie..
    nie moge zdjecia przedstawic. sa one biale dlugosc ok 1, 2 mm, na grubosc ok polowy nitki zwyklej
    slizgaja sie, jesli mozna tak powiedziec po sciance akwa od dna do polwy... nie moge w nich nawet pod lupa wyodrebnic zadnych czlonow, wygladaja jak male wezyki bez buziek) ale z ogonkami0 sorry za taki opis
    zauwazylam je dzis przy okazji zauwazenia POJAWIENIA SIE w koncu!! cal nie czekalam..
    czy ktos moze mi powiedziec na podstawie mojego opisu czy te robaczki, nie-robaczki sa zagrozeniem dla rybek? czy to moga byc chorobotworcze elementy?
    a moze to dowod na to, ze akwa sie ustabilizowalo i pojawia sie zycie w roznych przejawach??
    rybcie zywe, glodne wiecznie
    prosze o porade
    dziekuje i pozdrawiam)

Re: robaczki w akwa

Podejrzewam że sa to malutkie slimaki.
    Jak zmiażdzysz jednego o szybe (przycisnąc palcem) to poczujesz tak jakby cos pekało. Jeżeli tak to są to malutkie ślimaki.

Nie wiem czy jeszcze w szkole uczą o :wypławkach" - kiedyś uczyli. Jak nie to sprawdź w encyklopedii.

P.

dzieki, nie sa to male slimaczki, bo te wygladaja troche inaczej)
    byc moze to wyplawki, a w szkole mogli mnie uczyc ale bylo to co najmniej 15 lat temu i nie bylo mi potrzebne do zycia))
    przeglodze rybki to sie uporaja mam nadzieje) o ile to wyplawki...
    pozdrawiam

Ja zwalczałem wypawki neonkami.

P.

Uprawnienia umieszczania postów