-
wyspa dla zolwia pomoc
dzis przynioslem zamowiona polke od szklarza...jest ona mniej wiecej na 40% dl akwarium..moje pytanie ile sylikon schnie?? bo na tubce nic nie pisze o tym... czy mozna przyleic kamyki?czy lepsza mata antyposlizgowa?? no i czy potem nalac wody pod sama wyspe? czy zostawic troche luzu jak zolw wplynie pod nia aby nabieral powietrza?
-
Re: wyspa dla zolwia pomoc
O ile dobze pamiętam to sylikon schnie 1mm/24h, kamyki czy mata w tej kwestii są podzielone zdania, ja już zrobiłem drugą wyspe wyklejoną kamykami choć są + i -, a to czy zostawisz prześwit pod wyspą to bez różnicy.
-
Zrób minimalny spadek w kierunku wody, ja swoja obkleiłem płaskimi kamieniami, część odpadła silikon spod spodu służ za matę. ogólnie się sprawdza o wiele lepiej niż korytka ze żwirem.
jak zrobisz podest do wychodzenia? Druga szyba?
P.
-
-
-
-
sorki za tyle postow klopoty ze zdjeciem..brrr
to jest wersja robocza zdjecia ocencie jak mozecie
-
U mnie też wyspa jest stosunkowo wysoko i żółw mógłby wyskoczyć, zrobiłem takie zabezpieczenie....
-
deju ta wyspa wygląga jak choinka Bożo Narodzeniowa. po co te kolorowe kamyczki???
wyspa wygląda przez nie nienaturalnie.
natomiast wyspa AdamExa bardzo mi sie podoba i chyba sam se taką zrobie.
-
kolorowe kamyki dosypie wiecej bialych i bedzie ok aaa i czym zdrapac pozostalosci silikonu niepotrzebnego??
Uprawnienia umieszczania postów