Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Gupiki - odpowiedni pokarm

Gupiki - odpowiedni pokarm

Chciałabym sie spytac was czy dajecie swoim zolwiom czerwonolicym Gupiki. czy je chodujecie w terarium razem z zolwiem czy osobno. Ja planuje zalozyc chodowle gupikow . i czy dawac je zywe czy nie? prosze piszcie

Re: Gupiki - odpowiedni pokarm

podawaj zywe, jesli stwosrzysz im odpowiednie warunki w akwaterarium (schronienie itd.) to sie obejdzie bez hodowli karmowe, ale to sie zadko zdaza...

Mój nie lubi głupików, nie wiem czemu. Miał 2 w swoim akwarium chyba ze 2 miesiące a pózniej je zjadł (chyba z litości. Podawaj żywe jak bedzie chciał to sam upoluje:]

a czy hodowac je jakby w tym samym akwa co zolw?

Możesz wrzucić ich kilka do akwa i jeżeli bedą miały dużo kryjówek to może sie bedą mnożyć.A jak twój zółw zgłodnieje to je zje.

myslalam ze zolw zje je wszystkie ale mysle ze to dobry sposob na hodowanie za oszczedze kase na dodatkowe akwa dla gupikow wiec spoko dzieki

slyszalam o zgodnym bytowaniu rybek i czerwonolickow, pod warunkiem, ze te pierwsze maja kryjowki
    moja gadzinka zjadla po raz pierwszy zywego gupika, polknela za jednym zamachem
    pozdrawiam

moja zolwica zaprzyjaznila sie z jednym mieczykiem, cale jego rodzenstwo zjadla a z tym trzyma sztame juz od 3 miesiecy....

dzieki to sproobje tak zrobic ze wpuszcze gupiki dam im domek zeby mogly sie kryc i zobacze co z tego wyjdzie

moja zolwica/ jest wielka 27 cm dl bez konczyn i lebka/ to lagodna gadzinka, ale nie uchowa sie nic przy niej, ani slimak, choc schowany, ani gupik...
    zjada, wyweszy, wyszuka, wydlubie, znajdzie....
    pozdrawiam REn

Uprawnienia umieszczania postów