-
Gupiki - odpowiedni pokarm
Chciałabym sie spytac was czy dajecie swoim zolwiom czerwonolicym Gupiki. czy je chodujecie w terarium razem z zolwiem czy osobno. Ja planuje zalozyc chodowle gupikow . i czy dawac je zywe czy nie? prosze piszcie
-
Re: Gupiki - odpowiedni pokarm
podawaj zywe, jesli stwosrzysz im odpowiednie warunki w akwaterarium (schronienie itd.) to sie obejdzie bez hodowli karmowe, ale to sie zadko zdaza...
-
Mój nie lubi głupików, nie wiem czemu. Miał 2 w swoim akwarium chyba ze 2 miesiące a pózniej je zjadł (chyba z litości. Podawaj żywe jak bedzie chciał to sam upoluje:]
-
a czy hodowac je jakby w tym samym akwa co zolw?
-
Możesz wrzucić ich kilka do akwa i jeżeli bedą miały dużo kryjówek to może sie bedą mnożyć.A jak twój zółw zgłodnieje to je zje.
-
myslalam ze zolw zje je wszystkie ale mysle ze to dobry sposob na hodowanie za oszczedze kase na dodatkowe akwa dla gupikow wiec spoko dzieki
-
slyszalam o zgodnym bytowaniu rybek i czerwonolickow, pod warunkiem, ze te pierwsze maja kryjowki
moja gadzinka zjadla po raz pierwszy zywego gupika, polknela za jednym zamachem
pozdrawiam
-
moja zolwica zaprzyjaznila sie z jednym mieczykiem, cale jego rodzenstwo zjadla a z tym trzyma sztame juz od 3 miesiecy....
-
dzieki to sproobje tak zrobic ze wpuszcze gupiki dam im domek zeby mogly sie kryc i zobacze co z tego wyjdzie
-
moja zolwica/ jest wielka 27 cm dl bez konczyn i lebka/ to lagodna gadzinka, ale nie uchowa sie nic przy niej, ani slimak, choc schowany, ani gupik...
zjada, wyweszy, wyszuka, wydlubie, znajdzie....
pozdrawiam REn
Uprawnienia umieszczania postów