Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: skonczone

Re: skonczone

gratulacje wyglada swietnie...

jako podłoże zastosowałem 100L kory ogrodniczej

pozdrawiam

A ja się zastanawiam czy żółwie nie mają instynktu na tyle aby ciągle spadać? Jak to jest normalnie? nikt im skarp nie ogradza.

tez sie zastanawialem jak taki "ciamajda" nie robi sobie krzywdy w naturalym srodowisku
    moja zolwica nigdy nie patrzy gdzie idzie, czest ja wypuszcza ja na spacerek to gdyby nie ja to by spadala z duzej wysokosci, nidy nie patrzy gdzie idzie...

sorry baterie w klawiaturze sie koncza i przerywa...

witam
    Jesli mogę doradzić to ja bym zamiat kory ,wyłozyła terrarium darnią. W lecie powinniśmy czerpać surowce z przyrody a i zółwie będą się bardziej cieszyć bo to zbliżone podłoże do naturalnego I odbłyśniki do świetlówek by sie przydały.
    W kazdym razie terrarium bardzo fajne

pozdrawiam
    Ola

Biorąc pod uwagę ilość upadków z balkonu - to chyba słabo z tym instynktem.

A tak ogólnie o tym terra to moim zdniem ten podest jest trochę nie przemyślany i warto by osłonić świetlówki (dla wygody obserwatorów.

Poza tym gratulację i zazrdoszcze dużej ilości wolnego miejsca :-)

P.

co rozumiesz przez nie przemyslany. podest w pierwotnych planach mial wiekszy kat nachylenia. zmniejszylem z obawy przed zeslizgiwaniem podczas proby schodzenia żółwia. zarówno w jedna jak i w drugą strone nie ma problemuz przemiesczaniem się. podejście jest wyłożone dwoma warstwami żwirku akwariowego zmieszanego z żywicą epoksydową, na samym szczycie również znajduje się zywica oraz fragmenty kamieni.

pozdrawiam

A niby czemu taki podest miałby służyć?

P.

czytaj wyzej tam jest wyjasnione dlaczego zostal zamieszcony w terrarium podest

Uprawnienia umieszczania postów