-
czy wzmacniac akwa...??
mam zamiar kleic akwa u szklarz, czy dla zolwia ma byc jakos wzmacniane ??
-
Re: czy wzmacniac akwa...??
Jak mi pęklo To pękniecie pocieszylismy silikonem i przykleilismy 2 dno
-
to zalezy jakie duze akwa , jaki gatunek zolwia, jaka grubosc szkla i czy mieszkasz na terenach "aktywnych tektonicznie"
-
nie ma powodu zwiekszac grubości sykła tylko z powodu zachowania zółwia. Liczy się głównie napór wody.
-
w akwa ma byc okolo 300 litro grubosc 6-8 mm zolw to hieroglifika...
-
najlepsze by bbyło odlewane ;] no ale cóż... szkło raczej nie powinno pęknąć, oby tylko silikon dobrze trzymał :P
-
wiesz moze nie rozmumiem ale powiedz dokladnie akwa ma miec pojemnoc 300 litrow czy ma miec wieksza pojemnosc ale tylko 300 litrow tam bedzie wlane?? sadze ze powinno byc wzmocnione!!!!!!!!
po pierwsze listwy szklane wzdluz przedniej i tylniej szyby u gory, ja zastosowalem jeszcze jedno wzmocnienie na rogach na zewnatrz nakleilem paski szkla szerokosci 5 cm na kazdym z rogow na laczeniach od samej gory do samego dolu i to zapewnia ze akwa sie nie rozklei!!!!!!!!!
polecam Mostka1 koles sie zna na rzezcy jesli chodzi o klejenie akwa
-
Jeśli sie udałeś do fachowca to on będize wiedział jakie ma być grube szkło i gdzie mają być wzmocnienia, a jak to jest pierwszy lepszy szklarz to sie nie zdziw jak będziesz mial 300 l wody na podłodze. U mnie w okolicy był przypadek jak jedna kobieta ze sklepu zoo zamówiła kilka zbiorników u tutejszego szklarza i z tego co wiem to wszystkie lały...
-
Myślisz że jak dorosły osobnik, ponad kilogram, rozpędzi się i przywali w szybę to nie ma wpływu?
-
300l za ile u szklarza??? nie lepiej kupić lub zamówić w firmie która zna się na rzeczy? np http://www.myciok.pl/kontakt.htm mam od nich akwa 300l i mogę powiedzieć iż dobrze sklejone i w miarę tanio 340zł
Uprawnienia umieszczania postów