Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: coś z plastronem u hieroglifa

Mieszany widok

coś z plastronem u hieroglifa

mój żółw ma na plastronie między dwoma tarczkami taką jakby trochę miękką tkankę nie jest to może duży obszar ale to chyba nie jest całkiem normalne, czy to nie wynika może z przejedzenia i zbyt szybkiego wzrostu żółwia? jeszcze nie mam zdjęcia ale jak będzie to umieszczę.

Re: coś z plastronem u hieroglifa

moj zolw mial to samo na pcztku (byl troche przekarmiany) dla hieroglifa podajemy wiece pokarmu roslinnego niz zwierzecego...
    to jest moje zdanie...

Jarek Zajączkowski
    Guest

To może być strefa wzrostu łusek.

ale ten roślinny to może być np. pomidor, jabłko, banan i nadmiar mu nie zaszkodzi? czy jeżeli rośliny wodne NIE będą przeważały w diecie tylko np. warzywa i owoce to będzie ok?

Dla czerwonolicego owoce nie są wskazane (cukier!!!!!!!!!!!!!!), pewnie dla hierogliofa też. Warzywa rowniez nie są najlepsze (w szczególności sałata!), chyba ze jako dodatek.

to co ja mam go tylko wodnymi karmić?? 8/ heeeeh fajnie... to chyba nie jest najlepsze rozwiązanie :P

Niestety, tak jest. Najlepiej wodne. A z naziemnych niezly jest mlecz i chetnie go jedza (tylko nie pomyl ze szczawiem!).

Ja moim hirroglifkom daje wodne roślinki, ale różnego rodzaju, w zoologicznym możesz nawet kupić taką z kwiatem, to też jest dobre :]

A czemu właśnie mają w jego pokarmie przeważać rosliny?

Żeby był zdrowy i się dobrze rozwijał.

Uprawnienia umieszczania postów