Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: stepowy czy grecki

stepowy czy grecki

Który jest ciekawszy i łatwiejszy w hodowli . Nie moge sie zdecydowac

Re: stepowy czy grecki

ja tez jestem za grekiem chodz moge byc troszke nieobiektywny. Moim zdaniem ma on ładniejsze "ubarwienie", hodowla obu gatunkow bardzo podobna. Wyboru musisz dokonac sam

Zdecydowanie grecki z tej przyczyny, że stepowe w PL pochodzą głównie z przemytu, greckie w mniejszym stopniu...

Ja jak kupywałem żółwia to właśnie chcialem stepowego bo tańszy był i sie okazalo ze sklepy juz prawie wogole nie sprowadzają stepowych tylko greckie bo ze stepowymi jakis problemy sa z sprowadzeniem ich do sklepow i to , ze greckie są ładniejsze a cena praktycznie bardzo podobna

Sam mam greckiego i jak moj kolega go zobaczyl (kolega ma stepwca) to powiedzial ze ma piekna skorupe (ubarwienie)...
    Kupuj greka

Wydra707
    Guest

Który jest ciekawszy i łatwiejszy w hodowli . Nie moge sie zdecydowac
    Wszystkie są podobne. Ja mam 6 szt. - zbieranina wszelkiej maści kalek, znajd i połamańców (żadnego nie kupiłem). Mam greckie, mauretańskie (to chyba inaczej iberyjskie) i stepowe. Mieszkają razem, jedzą to samo, tyją identycznie ;-) Każdy ma inny charakter i każdy jest na swój sposób ciekawy. Osobiście nie widzę żadnych przewag ani wad jednego gatunku nad innym. Różnice charakterów i zachowań w ramach jednego gatunku są większe niż pomiędzy gatunkami...

Pozdrawiam
    Paweł Rajewski

Czibi Pułtusk
    Guest

Fajniejszy stepowy !!

Uprawnienia umieszczania postów