Który jest ciekawszy i łatwiejszy w hodowli . Nie moge sie zdecydowac
Który jest ciekawszy i łatwiejszy w hodowli . Nie moge sie zdecydowac
grecki
ja tez jestem za grekiem chodz moge byc troszke nieobiektywny. Moim zdaniem ma on ładniejsze "ubarwienie", hodowla obu gatunkow bardzo podobna. Wyboru musisz dokonac sam
Zdecydowanie grecki z tej przyczyny, że stepowe w PL pochodzą głównie z przemytu, greckie w mniejszym stopniu...
Ja jak kupywałem żółwia to właśnie chcialem stepowego bo tańszy był i sie okazalo ze sklepy juz prawie wogole nie sprowadzają stepowych tylko greckie bo ze stepowymi jakis problemy sa z sprowadzeniem ich do sklepow i to , ze greckie są ładniejsze a cena praktycznie bardzo podobna
Sam mam greckiego i jak moj kolega go zobaczyl (kolega ma stepwca) to powiedzial ze ma piekna skorupe (ubarwienie)...
Kupuj greka
Wszystkie są podobne. Ja mam 6 szt. - zbieranina wszelkiej maści kalek, znajd i połamańców (żadnego nie kupiłem). Mam greckie, mauretańskie (to chyba inaczej iberyjskie) i stepowe. Mieszkają razem, jedzą to samo, tyją identycznie ;-) Każdy ma inny charakter i każdy jest na swój sposób ciekawy. Osobiście nie widzę żadnych przewag ani wad jednego gatunku nad innym. Różnice charakterów i zachowań w ramach jednego gatunku są większe niż pomiędzy gatunkami...Który jest ciekawszy i łatwiejszy w hodowli . Nie moge sie zdecydowac
Pozdrawiam
Paweł Rajewski
Fajniejszy stepowy !!