-
Re: mój żółw się boi.
a jak długo go masz? bo jeżeli masz go kilka dni to po prostu się nie prszyzwyczaił no ale jeżeli nie no to hm... staraj się jak najmniej go straszyć :] niech wie że będąc obok ciebie nie grozi mu nic złego
-
Re: moje żółwie powoli rosną. Co mam robić???
Generalnie: jeśli zółw wolno rośnie, a jest zdrowy, to trzeba się tylko cieszyć. Większość ma odwrotny problem...
Poczytaj strone Jojka o zywieniu. Karm odpowiednio do wieku gada. NIE PODAWAJ owoców. Raczej nie podawaj warzyw. Do miinimum ogranicz gotowy pokarm. Robale - ok. Podawaj w całości małe ryblki (stynki, płotki, itp.).
-
wypchać żółwia sterydami ;] ale trzeba troszke chyba roślin do diety wprowadzić... młode powinny jeść więcej mięcha ale roślinki tesh...
-
moj za szybko rosl, nie mialam takiego doswiadzcenia, wszedzie spotykalam odmienne relacje co dozywienia, pisalam do zoo we wrocku i wawie, wszedzie mowili, ze zolw to nie pies/ w tych miejscach, gdzie pytalam o porade/ i powinien jesc codziennie, bylam w wilekiej rozterce, bo nie wiedzialam, teraz daje mu stynki suszone, stynki mrozone, piersi z kurczaka, uwilebia to, watrobke czasem, bo zelazo, czasem ale rzadko wolowine czysta lub cielecine, krewetki suszone sera raffy i, sera raffy p , hodowalam kielki szpinaku, kapusty pek, czasem dawalam odrobinke w miesie salaty lodowej, nie wiem czy dobrze robie, ale daje czasem tez bialko z jajka/ czytalam, ze jajak mozna/ ale ugotowane na twardo ale oczywiscie z kury, moj lubi pomidory czsci bez pestek i skory, kukurydze z puszki, czasem kawaleczki marchweki surowej i gotowanej, ale zauwazylam, ze trgo nie trawi, raczej jako balast w lecie libil truskawki, banany oraz arbuza
mam problem ze slimakami i mleczem, nie wiem gdzie moge zdobyc nieskazony nawozami i jakimis chorobskami, moze mi poradzicie drodzy moi..a czasem tez jablko jadl. male kawaleczki on wieczni chce jesc!!
Uprawnienia umieszczania postów