-
-
Re: ile spi grecki
Jak zwykle jest to tak rozne jak rozne sa zachowania ludzi ,cechy indywidualne;
ale moj grek jakis miesiac temu byl bardziej aktywny niz teraz.Teraz prawie caly czas podsypia pod lampa-jak sie zagrzeje to idzie dalej spac w inny kat.Troszke pod wieczor zaczyna buszowac w terra i przestawiac kamienie-potem po tym "wysilku"
idzie do budki spac.Zas "aktywny" a wlasciwie po nocnej porze wstaje ok.6.30 i idzie spac ok.19 ale bywa,ze i o 21.Byc moze ,ze czuje zmiennosc pogody i moze jest niezlym meteoropata?)Rowniez ciekawa jestem jak u innych zachowuja sie greki.
-
mój wsaje około 9 rano i z reguły idzie spac o 19
czasem zdarza mu sie około 21 ale i ostatnio poszedł w kimkę o 14
i teraz nie wiem czy to zmeczenie wiosenne czy jakiś obiaw chorobowy
mam go stosunkowo niedługo wiec nie wiem jakie ma indywidualne przyzwyczajenia do snu
-
u mnie jest tak:
na pocztku zolw duuuuzo spal- wychodzil cos zjesc, chweile pod lampe i dalej w kime
pozniej po odrobaczeniu siedzial caly dzien, jadl duzo, spal 30 minut i znowy rozstawial wszystko w terra
teraz po podaniu 2 dawki leklu znow malo siedzi "na zewnatrz" wiecej spi, ale mam nadzieje ze to tylko ta pogoda......
-
A u nas to wygląda tak: dwa większe żółwie wstają około 7, dwa maluchy gdzieś tak godzinę później. Wszystkie łażą, jedzą, drzemią cały dzień - oczywiście wszystko zależy od pogody, bo żólwie to świetne barometry. Niskie ciśnienie powoduje, że śpią więcej.
Po całym dniu maluchy idą spać około 17, starszy samiec niedługo po nich a największa żółwica nawet koło 20. I tak to się w kółko toczy codziennie jak w zegarku
Pozdrawiam
Natalia
-
a mój to wstaje różnie. tzn o 6.30 włancza mu się światło i zaczyna się przeciągać. czasem jak śpi w dzień i nie chce wyjść to podstawiam mu koniczyne pod nos i od razu wychodzi
pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów