Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: z kąd wziąć piaskowiec?

Re: z kąd wziąć piaskowiec?

Wyszukiwarka przez dane osobowe nie odnajduje Twojego nicka.
    Przynajmniej u mnie.
    W Olsztynie teZ są pewnie takie firmy, wrzuć "Olsztyn" i "kamień ogrodowy" do googli albo książki tel.

P.

I omijaj wszelkie sklepy zoo, tam cena x10.

P.

ja się rozglądałem za piaskowcem w olsztynie i musze powiedzieć że nie jest łatwo, dzwoniłem do jakiejś firmy, ale oni to maja tam duze ilości. jakich wymiarów chcesz zrobić ta wyspe, to dla lądowego

dodatkowo wiem że piaskowiec nasiąka wodą, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie dla ciebie, to może wybrać taki kamień który będzie się dobże osuszał

to ma być dla wodnego, byłam w obi i w praktikerze i nie ma w zoologikach też nie ma... gdzie to moze być...

no coz tu jest link

http://www.grotydoakwarium.com/kamienie.htm
    obejrzyj wybierz i zamow

w olsztynie jest bardzp trudno o takie rzeczy ajak juz to beda ci przycinac pod wymiar a to dodatkowo kosztuje
    na tej nstronce przyslal ci akmien dodwolnych rozmiarow kilogram kosztuje 1,9zl

pozdrawiam

dziękx

tylko który tu byłby teraz najlepszy?

Zobacz na Allegro w dziale akwarystyka

P.

Nefra
    Guest

Cześć. Nie kombinuj z marketami, bo zanim coś tam trafi na półkę to poniewiera się w różnych nieciekawych miejscach. Radziłabym udać się do ogrodnika, który urządza ogrody, albo składu ogrodniczego, który handluje również kamieniami. Tam mają naturalne kawałki, odłupane i niczym nie impregnowane, aby lepiej schodziły - bo błyszczą. Takie namiary możesz wyszukać w zwykłej książce tel, albo Panoramie Firm . Kamieniarze mają często szlifowane kawałki, a nie o to Ci przecież chodzi. Musiałbyś znaleźć takiego, który łupie z dużych, ściągniętych z kamieniołomu głazów i ma odpady - te powinien Ci dać za darmo, wziąwszy pod uwagę ilość, której potrzebujesz.

Uprawnienia umieszczania postów