-
Re: z kąd wziąć piaskowiec?
Wyszukiwarka przez dane osobowe nie odnajduje Twojego nicka.
Przynajmniej u mnie.
W Olsztynie teZ są pewnie takie firmy, wrzuć "Olsztyn" i "kamień ogrodowy" do googli albo książki tel.
P.
-
I omijaj wszelkie sklepy zoo, tam cena x10.
P.
-
ja się rozglądałem za piaskowcem w olsztynie i musze powiedzieć że nie jest łatwo, dzwoniłem do jakiejś firmy, ale oni to maja tam duze ilości. jakich wymiarów chcesz zrobić ta wyspe, to dla lądowego
-
dodatkowo wiem że piaskowiec nasiąka wodą, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie dla ciebie, to może wybrać taki kamień który będzie się dobże osuszał
-
to ma być dla wodnego, byłam w obi i w praktikerze i nie ma w zoologikach też nie ma... gdzie to moze być...
-
no coz tu jest link
http://www.grotydoakwarium.com/kamienie.htm
obejrzyj wybierz i zamow
w olsztynie jest bardzp trudno o takie rzeczy ajak juz to beda ci przycinac pod wymiar a to dodatkowo kosztuje
na tej nstronce przyslal ci akmien dodwolnych rozmiarow kilogram kosztuje 1,9zl
pozdrawiam
-
-
tylko który tu byłby teraz najlepszy?
-
Zobacz na Allegro w dziale akwarystyka
P.
-
Cześć. Nie kombinuj z marketami, bo zanim coś tam trafi na półkę to poniewiera się w różnych nieciekawych miejscach. Radziłabym udać się do ogrodnika, który urządza ogrody, albo składu ogrodniczego, który handluje również kamieniami. Tam mają naturalne kawałki, odłupane i niczym nie impregnowane, aby lepiej schodziły - bo błyszczą. Takie namiary możesz wyszukać w zwykłej książce tel, albo Panoramie Firm . Kamieniarze mają często szlifowane kawałki, a nie o to Ci przecież chodzi. Musiałbyś znaleźć takiego, który łupie z dużych, ściągniętych z kamieniołomu głazów i ma odpady - te powinien Ci dać za darmo, wziąwszy pod uwagę ilość, której potrzebujesz.
Uprawnienia umieszczania postów