Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Roślinki

Zawór
    Guest

Roślinki

Koło bloku jest pełno roślinek, takich jak na zdjęciu, ale nie wiem czy są one dobre dla żólwia, a na wyszukiwarce nie wpiszę "małe, zielone" więc jakby ktoś wiedział co to za roślinki i czy żółw może je jeść to bardzo byłbym wdzięczny.
    Roślinka nr 1.

Zawór
    Guest

Re: Roślinki

I roślinka nr 2.

Zawór
    Guest

I jeszcze zbliżenie roślinki nr 2

nie wiem czy moze, ale pamiętaj że na roślinkach z podwórka łatwo jest przynieść coś niemiłego, więc lepiej kup w zoologiku a jezeli się upierasz to chociaż bardzo dokładnie umyj te (o ile nie są trujące)

Jakiś czas temu w sprawie roślinek wypowiadała się tu MariaN - napisz do niej mejla z prośbą o pomoc, dziewczyna naprawdę się na tym zna.
    A tymczasem pozbieraj coś pewniejszego - mlecze, koniczynę, babkę, liście akacji, trochę kwiatów drzew owocowych, stokrotki, moje żółwie jedzą też zwykłą trawę - to rozpozna każdy No i rzeczywiście lepiej nie koło bloku, zresztą wszystko zalezy do tego, gdzie mieszkasz.

Pozdrawiam
    Natalia

Zawór
    Guest

Ok dzięki wilelkie, zaraz do niej napiszę

Jeżeli dasz radę się z nią skontaktować (może już nie korzysta z podanego na tcp mejla?) napisz, do czego doszliście - też jestem ciekawa, co to za roślinki.

Pozdrawia,
    Natalia

Nefra
    Guest

Moim zdaniem roślinka nr2 to jakieś kwiatki dzwonkowate... nie powinien ich nikt jeść, bo coś tam toksycznego mają.
    to pierwsze też mi wygląda na jakiś kwiatek ogródkowy, a nie chwaścik... lepiej nie ryzykuj. Trudno zdefiniować kwiatki, jak ich nie można tak organoleptycznie.... pomacać, powąchać...

Uprawnienia umieszczania postów