Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: zółw grecki fotki i pytanie

zółw grecki fotki i pytanie

Witam Was !

Jestem opiekunką żółwika greckiego od 6 tygodni
    A na tym forum jestem zupełnie poczatkujaca - wiec wybaczcie jesli cos zrobie nie tak

Nie mam jeszcze obycia w temacie żółwi dlatego w razie niepokojących mnie objawów wole zadac pytanie

Prosze zerknijcie na te kilka fotek które tu spróbuję zamiescić i powiedzcie mi czy ten obiekt wydaje wam sie zdrowy- chodzi mi tu głownie o wygląd skorupy ( ten biały pasek pomiedzy płtykami i takie małe białe plameczki na tych płtykach które sa widoczne tylko na zbliżeniu

Pozdrawiam
    i liczę na Waszą pomoc

zółw grecki fotki i pytanie

czwarta fotka

Re: zółw grecki fotki i pytanie

druga

trzecia

i ostatnia

DrZacieR
    Guest

mmM bardzo ładny .. ja nie widze nic niepokojącego w spojeniu płytek miłego chowu :>>

oj- to dobrze - uspokoiłeś mnie - dzieki !

ladny maluch am mam podobnej wielkosci!! spojrz mu w oczy-sa czyste i blyszczace-czyli jest zdrowy skorupa tez ladna-milej zabawy w obserwowaniu tych niezwyklych zwierzat

Ja też nic nie widze niepokojącego śliczny maluszek;] Aha i witamy na forum=]

dziękuję !
    A co do obserwacji to juz mam fioła na tym punkcie - tyle sie naczytałam o róznych chorobach żółwia ze przez pierwszy tydzień jak tylko nie byłam w pracy to prawie siedziałem w jej terrarium
    Nie wiedziałam np ze zółwie lekko ruszaja łepkiem podczas oddychania i przez kilka pierwszych dni myslałam ze to oczywiscie zapalenie płuc - ale na cale szczescie tez okazało sie ze to normalne jest.
    Mam jeszcze pewnie problemy z tym jak duzo dawać jej jeść ( jak czesto to juz wiem ) bo należy do nieprzeciętnych żarłoków

choc pewnie jeszcze zadam trochę pytań to już w miarę poznałam moją "żółwię" i jej zachowanie.

Jeszcze raz dziekuję

Uprawnienia umieszczania postów