Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Frogus :)

VioaoiV
    Guest

Frogus :)

mój ostrogrzbiet- Froguś dzisiaj po raz pierwszy zobaczył słoneczko 23 stopnie powietrza, wiec wynioslam go w plastikowym "pudelku" na 5 minut na balkonik, osłaniając od wiatru chyba mu sie podobało a dzisiaj kupuje świetlówkę 45 cm repti glo )

a maksia, moja stepówka, jest jeszcze na pare minut na balkonie i się pluska

Re: Frogus :)

z tego co pamietam mialas dwa ostrogrzbiety, z jednym byl problm czyzby zechl???

> mój ostrogrzbiet- Froguś dzisiaj po raz pierwszy zobaczył
    > słoneczko 23 stopnie powietrza,
    I tak uwazam, ze za wczesnie.

Ostrogrzbiete są bardziej wrażliwsze od czerwonolicych i wymagają większej opieki, Graptemys Kohnii w odróżnieniu od Trachemys scripta elegans nie przeżyją w naszych warunkach na wolności, 23 stopnie to zdecydowanie za mało zwłasza jak na małego Kohnii.

foczka81
    Guest

było słońce wiec nie przesadzajmy, ważne żeby zapewnić łagodne przejście z jednej temperatury w drugą.
    >a maksia, moja stepówka, jest jeszcze na pare minut na balkonie i się pluska
    nie za dużo atrakcji na raz? :P

VioaoiV
    Guest

Josetsu- tak niestety.. ale postanowilam dokupić Frogowi jednak kolezanke

JoShi, AdamEx- był tam chwile, niecałe 5 minut, w wysokim plastikowym "pudełku" osłoniety od wiatru.. wiec spokojnie.

I musze sie pochwalić ze ma juz swietlowke Repti Glo 5.0.. tylko nie wiem jak zamontować mu zarowke do wygrzewania..jakies pomysly??

A to i one:

Frog- http://img54.echo.cx/img54/6042/zdjcie284od.jpg

Maksia (wyciagnela sie akurat dlatego wyszła tak jakoś chudo <lol> ) - http://img54.echo.cx/img54/5505/zdjcie95xp.jpg

pytanko czy to ostrogrzbiet?? bo jakos ta Maksia nie wyglada na niego!! i chyba jest duzo wieksza od froga

W pierwszym poście VioaoiV napisała...
    >a maksia, moja stepówka, jest jeszcze na pare minut na balkonie i się pluska

> było słońce wiec nie przesadzajmy, ważne żeby zapewnić łagodne
    > przejście z jednej temperatury w drugą.
    To nic nie znaczy. Mierzyles temperature przy gruncie (tam gdzie puszczales zolwia) czy termometrem na oknie (gdzie zawsze jest wyzsza) ?

Uprawnienia umieszczania postów