-
Re: Filtr
Może teoretycznie to wszystko tak wygląda ale w praktyce nie jest kolorowo !
-
Ale jak by to było gdybym miała więcej wody w akwa, bo mam zamiar więcej wody wlać do akwa tak na 65 litrów. Więc jaki filtr był by dobry? Bo ja myśle o podżwirowym, czy to dobry wybór? Miała bym wtedy dwa filtry, gabkowy AQuael typu fan -2 450 litrów na godzine. A drugi to był by ten podżwirowy jak mówiłam. Co o tym sądzicie? czy będą wystarczajaco czyścić wode?
-
A ten podżwirowy co by miało napędzać. A myślałaś o kaskadzie ??
-
Wazne jest obliczenie pojemnosci sumpa na wypadek przelania sie wody (w razie np.braku pradu)
-
Jestem jeszcze dzieckiem nie znam sie na tym... O kaskadzie tez myślałam, ale niewiedziałam że podżwirowy musi cos napedzać, mam filter gąbkowy, czy może napędzać podżwirowy?
-
Normalnie zwykły filtr gąbkowy nie jest przystosowany do pracy z filrem dennym, można go natomiast połączyć z kaskadą przy lekkich modernizacjach w zależności od producenta.
-
Mam pomysła, kupie sama kaskade i bedzie oki, lub kupie kubełkowy i bedzie :P Sprawa zamknięta
-
Kubelek i podzwirowy to jest w/g mnie naprawde super rozwiazanie,ktore spisuje sie wysmienicie.
-
Zawsze można podżwirowy dokupić. A na razie niech spróbuje tak.
-
a jaki jest koszt podżwirowego i kubelkowego ?? Tylko nie wiem jak sie złącza te filtry kurcze... może mi w zoologicznym powiedzą
Uprawnienia umieszczania postów