-
karmienie ostrogrzbietkow
mam 2 ostrogrzbietki w wieku ok. 3 miesiace. ile razy dziennie powinnam je karmic?? mam problem, bo jeden z nich to straszny łasuch, zje wszystko (ochotka, inne robaczki, ryba, granulat) , a drugi wrecz przeciwnie - tylko ochotka i inne robaczki, no i raz zjadł kurczaka awaryjnego (chcialam sprawdzic czy w ogole cos zje..). karmie je raz dziennie, czasem robie im glodowke jednodniowa, ale nie wiem czy takie malenstwa nie powinny jesc czesciej?? bo chyba sie za bardzo na rybkach wzoruje..
-
Re: karmienie ostrogrzbietkow
sposob karmienia i czestotliwość jest taka sama jak u czerwonolicych, u młodych zółwi raz dziennie (do 6-8 mcy), a i jednodniowa głodówka im krzywdy nie zrobi.... najważniejsze to nie przekarmiać!!! (prowadzi do nadmiernego szybkiego wzrostu, zaburzeń witaminowo-mineralnych i w efekcie do krzywicy..)
-
Nie wiem czy widziałaś, krótki opis mojej hodowli ostrogrzbietego http://republika.pl/aniiaaa/zolw.html Troche podstawowych informacji o gatunku itp.
-
ufff dzieki, juz myslalam ze jestem tyran i głodze biedne maleństwa
-
lepiej lekko głodzić niż pożniej opłakiwać skutki nadmiernego przekarmiania gadzinki.
Uprawnienia umieszczania postów