Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Czy można karmić zółwie żywym gammarusem?

Re: Czy można karmić zółwie żywym gammarusem?

A dlaczego suszone mogą, a żywe nie? Ja widziałam gammarus w źródle, można (jak tak to ile) go podawać dososłemu żółwiowi? (jeżeli jest on larwą much to czemu żyje w wodzie?)

Gammarus to nie są larwy much chyba ze chodzi wam o jakis inny pokarm .

małe sprostowanie larwy much to jedno a gammarus to coś zupełnie innego. gammarusem suszonym bądz żywym (jeszcze nie spotkałem w zoologiku żywego) można karmić żółwie tylko nie powinno to stanowić podstawy składu ich diety!!!! i na koniec napisze krótko gammarus NIE JEST LARWĄ MUCH! (larwy much nie rozwijają się w wodzie... komary natomiast tak..)

raczej mi chodzi o inny pokarm. o te larwy. myslałam że to jest gammarus, ale cóż.

no,i marioh odpowiedział że tym raczej się nie powinno karmić,więc po sprawie

dołączam się do zdania marioh'a może to zaszkodzić żółwiowi, gdzieś czytałem iż larwy much mogą przezyć w środowisku beztlenowym i mogą uszkodzić (przebić..) ścianki żołądka lub jelit...(jakoś fachowo się to nazywa... zapomniałem.....)

Ja tez raczej nie polecam tego pokarmu chociaz nigdy go nie stosowałem ale kolega go czasem dawał i mowił ze żółwie nie przepadaja za larwami much, wiec polecam wszystkim hodowca sprawdzonego gammarusa.

dzieki za info, niebede dawać zółwiom tych robali :] o chciałam wyprubować własnie dzisiaj jeden z moich zółwi zjadł biedną rybke najpierw odgryzł ogon, a potem złapał ją za pysk i wskoczył z nią do wody i ja pozarł, nawet resztek nie zostawił obrzydliwe fuj... pierwszy raz widze jak zółw je rybe! obrzydliwe!

Niestey żółwie mają nature drapieżników i zawsze bedą polowac na rybki tlatego tez nie powiny byc trzymane z nimi.

Czyli gammarus żywy to larwy much??? Ja juz nie rozumiem... to można dawać żywy gammarus?

Uprawnienia umieszczania postów