-
Re: Czy można karmić zółwie żywym gammarusem?
A dlaczego suszone mogą, a żywe nie? Ja widziałam gammarus w źródle, można (jak tak to ile) go podawać dososłemu żółwiowi? (jeżeli jest on larwą much to czemu żyje w wodzie?)
-
Gammarus to nie są larwy much chyba ze chodzi wam o jakis inny pokarm .
-
małe sprostowanie larwy much to jedno a gammarus to coś zupełnie innego. gammarusem suszonym bądz żywym (jeszcze nie spotkałem w zoologiku żywego) można karmić żółwie tylko nie powinno to stanowić podstawy składu ich diety!!!! i na koniec napisze krótko gammarus NIE JEST LARWĄ MUCH! (larwy much nie rozwijają się w wodzie... komary natomiast tak..)
-
raczej mi chodzi o inny pokarm. o te larwy. myslałam że to jest gammarus, ale cóż.
-
no,i marioh odpowiedział że tym raczej się nie powinno karmić,więc po sprawie
-
dołączam się do zdania marioh'a może to zaszkodzić żółwiowi, gdzieś czytałem iż larwy much mogą przezyć w środowisku beztlenowym i mogą uszkodzić (przebić..) ścianki żołądka lub jelit...(jakoś fachowo się to nazywa... zapomniałem.....)
-
Ja tez raczej nie polecam tego pokarmu chociaz nigdy go nie stosowałem ale kolega go czasem dawał i mowił ze żółwie nie przepadaja za larwami much, wiec polecam wszystkim hodowca sprawdzonego gammarusa.
-
-
Niestey żółwie mają nature drapieżników i zawsze bedą polowac na rybki tlatego tez nie powiny byc trzymane z nimi.
-
Czyli gammarus żywy to larwy much??? Ja juz nie rozumiem... to można dawać żywy gammarus?
Uprawnienia umieszczania postów