-
Re: Czy można karmić zółwie żywym gammarusem?
Można się uśmiać czasem na tym forum ).
Larwy much to larwy much, a Gammamrus to gammarus. Nie rozumiem dlaczego gammarus, mały skorupiaczek żyjący z czystych strumieniach miałby być larwą muchy )). Czy istnieje coś takiego jak biologia w szkołach ?
-
Ja jeszcze biologi nie mam, a myślałam że larwy much to gammarus bo są identyczne :/
-
Gammarus jest całkiem innym pokarmem i nie przypomina mi larw muchy chyba że nie uwazałem na biologi ale według mnie wyglada całkiem inaczej!!!!!!!!!!!!!!
-
to nie jest obrzydliwe to jest NATURA w czystej postaci ;-) Mysha widocznie mało patrzysz na filmy przyrodnicze... polecam... natura jest baaaardzo okrutna (zjadanie rybek lub odrywanie im główek w tym przypadku jest niczym w porównaniu z polowaniem dzikiego kota na młodą gazele.. lub tym jak powstają kotlety, w rzeżni....)
-
Mam pytanie. Ostatnio na wycieczce nad źródło zauważyłam gammarus. Pływał pod drewnem w wodzie. Można go dawać (w jakiej ilości)żółwiowi czewonolicemu?
-
Jeśli to naprawde gammarus to można. Zależy do żółwia jaki jest duży, jak często go karmisz, czy to jest podstawowy pokarm czy tylko uzupełnienie. To trzeba wyczyć samemu po obserwacjach podczas karmienia.
-
kiełże to dobre przynęty na ryby i robi się muchy które je przypominają (może stąd pomyłka). Żyją w morzach i strumieniach, wiadomo że żywe są bardziej odżywcze niż suszone.Nie wiem jak długo wytrzymają w akwarium bo żyją tylko w bardzo czystych i chłodnych wodach(źródła, strumienie)
-
Ja codziennie oglądam filmy przyrodnicze :P
-
Gdzie można dostacv zywy gammarus?
-
więc taki widok nie powinien Cię dziwic i przerażać...
Uprawnienia umieszczania postów