Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: wzielo mnie na zmiany-rosliny

luke100
    Guest

wzielo mnie na zmiany-rosliny

tak od dluzszego czasu planowalem....zrobic cos takiego:wczesniej nie mialem miejsca, a teraz mam wiec, podwiesic na wewnetrznej scianie akwa zanurzona w wodzie doniczke czy inny pojemnik z ziemia,zwirem,glina.no i w tym jakas bagienna roslina.tylko co ? cos co by sie utrzymalo w akwa(swiatla mam sporo,zolw tego nie siegnie).najlepiej cos naszego.mieta nadwodna,kaczeniec(czytalem ze trujacy wiec odpada).roslina mialaby tylko korzenie w wodzie reszta poza woda.moze ktos juz cos takiego ma i podsunalby gotowy pomysl ?

Re: wzielo mnie na zmiany-rosliny

poczytaj o hydroponice na stronie Jojka lub innej akwarystycznej (ja dobiero zrobię za parę dni..)

luke100
    Guest

tam jest roslinka podwieszona wysoko nad woda. u mnie mialaby stac w wodzie,cale korzenie + 1-2cm lodygi.dlatego cos bagiennego tylko.

sprawdziłeś nie w tym miejscu, zajrzyj tutaj:
    http://jojek.klub.chip.pl/hobby/hydroponika.htm

ps. dodam odpowiednie linki aby tego nie przegapić

luke100
    Guest

gratuluje pomyslu i wykonania. u mnie jednak bedzie wersja skromniejsza chocby dlatego, ze nie dysponuje odpowiednim filtrem.na kubelek przyjdzie czas gdy zolw podrosnie.u mnie widze doniczke podwieszona w wodzie z jakims polskim chwastem bagiennym.bardziej niz na oczyszczanie wody licze na "unaturalnienie" akwaterrarium

Uprawnienia umieszczania postów