-
-
Re: Rodzaje pokarmu
A można dawać kijanki? Ile mam dawać żywego gammarusa?(żółw ma 7 lat) I co jeszcze można dawać czego nie wymieniłam? z góry dziękuje:-)
-
Doroslego zolwia (7 lat!) karmisz co 3 (ewentualnie 2, to nie jest scisla matematyka) dni. Oprocz tych karmien powinien miec jednak dstaly dostep do pokarmu roslinnego.
Kijanki - zolwie lubia poloiwac na kijanki i je zjadac... Ale kijanki sa chyba pod ochrona?
-
A co ile go karmie????Wszyscy mówią ze 1 raz w tygodniu to raz w tygodniu!!! A jakie inne jedzenie mam podawać? Moze ktoś napisze czym karmi swoje żółwie? Dzieki za porady!!:-)
-
W powyższych posatch zostało wymienione tyle różnych pokarmów że spokojnie Ci wystarczy na urozmaicenie diety przez okres pół roku dając przy każdym karmieniu co innego
-
MoNa13 napisał(a):
> Wszyscy mówią ze 1 raz w tygodniu to raz w tygodniu!!!
A gdzie tak mówią?
bo ja wiem że 2-3 razy w tygodniu
-
nigdzie wyżej nie padło takie stwierdzenie... ale zostało napisane czym karmić... czytałaś???
-
Jeszcze niedawno mówiliście że 7-mio letnie żółwie pominny jeść 1x w tygodniu. Ja daje mu raczej 2x . Dobrze robie?
-
MoNa13 napisał(a):
> Ja daje mu raczej 2x . Dobrze robie?
Ja uważam że bardzo dobrze. Sam tak karmię swoją żółwicę. W środy i soboty. Z tym że czasami celowo wprowadzam pewną nieregularność. np. wto. czw. i sob. albo zamiast w sobotę to w niedzielę. Oczywiście moja żółwica jakby zgłodniała to cały czas ma stały dostęp do roślin a jak jej się uda to upoluje gupika.
Uprawnienia umieszczania postów